Online astrologiecursus over de Maansknopen

Maak kennis met jouw persoonlijke richtingaanwijzers en vind jouw spark
Verdiep je in jouw Maansknopen en ontdek de verborgen rode draad van jouw bestaan

Deze online cursus wordt vernieuwd en is tijdelijk niet te bestellen.

Je kunt hier wel lezen uit welke onderdelen de cursus opgebouwd wordt en ook wat deze kennis jou kan brengen. 

Kennis van de Maansknopen kun je gebruiken als wegwijzer voor jouw innerlijke ontwikkeling

In deze onlinecursus duik je diep in je eigen horoscoop en ga je aan de slag met jouw eigen Maansknopen. Je komt te weten hoe je de Maansknopen kunt gebruiken als wegwijzer voor jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Maansknopen geven namelijk informatie over de specifieke opgaven, ervaringen, leerprocessen die bij de weg van jouw bestemming horen. En, niet onbelangrijk: ze geven aan waar jouw spark zit.

Bij de cursus over de Maansknopen gaat het over de existentiële vragen van het bestaan

Met de duiding van de Maansknopen kom je in een andere dimensie terecht: die van de ziel. Centraal staan de existentiële vragen van het bestaan: Hoe ziet jouw pad er in wezenlijke zin uit? Waar ligt jouw voldoening? Aan welke stem zou jij gehoor moeten geven om dat specifieke gevoel van ‘nu klopt het’ te ervaren?

De magie van de Maansknopen zit ‘m in het vinden van de balans

De cursus start met een algemene introductie over Maansknopen. Vervolgens ga je zelf aan de hand van een stappenplan de thema’s in kaart brengen die de rode draad van jouw leven vormen. Je gaat ontdekken waar jouw comfort zone zit; de plek die vertrouwd voelt en waar je het liefst wilt blijven hangen. Tegelijk kom je ook in aanraking met jouw discomfort zone: een plek die vaak aanvoelt als ‘hoort niet bij mij’. De magie van de Maansknopen zit in het vinden van de balans tussen comfort zone en discomfort zone, oftewel in het vinden van jouw eigen bestemmingspad.

Er zijn 144 Maansknopenpaden

In totaal zijn er 144 mogelijke paden en een daarvan hoort bij jou. In deze cursus vind je een overzicht van al deze paden en kom je dus precies te weten hoe jouw eigen pad naar voldoening eruit ziet.

 

De onlinecursus Maansknopen bestaat uit 8 modules:

 • Module 1 gaat kort in op hoe een horoscoop in elkaar zit. In deze onlinecursus werk je immers met jouw eigen geboortehoroscoop (die je samen met de cursus ontvangt).
 • Module 2 bevat een korte introductie op de Maansknopen en geeft aan hoe je deze opspoort in je eigen horoscoop.
 • In module 3 staat de psychologische dynamiek van de Maansknopen centraal.
 • De 4e module bevat een stappenplan, waarmee je niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen de Maansknopen in kaart kan brengen.
 • In module 5 zie je de rode draad van jouw horoscoop naar voren komen. Met dit eerste puzzelstukje krijg je zicht op de thema’s die kleur geven aan al jouw ervaringen.
 • In module 6 ga je de diepte in en kom je te weten hoe jouw Maansknopenpad eruit ziet en welk psychologisch script daarbij hoort. Dit script geeft een omschrijving van niet alleen jouw vertrekpunt en jouw stip op de horizon, maar ook waar je in het leven op vast kunt lopen en wat je kunt doen om dit te voorkomen.
 • Module 7 vertelt welke mindshift je gaandeweg het leven zou moeten maken. Je vindt hier jouw persoonlijke sleutel waarmee je de deur naar voldoening en innerlijk succes kunt openen.
 • In module 8 komt alle informatie samen en heb je jouw eigen psychologische reisomschrijving gemaakt. Je weet welke thema’s bij je horen, je herkent je valkuilen en je weet in welke richting je stappen moet zetten om dat gevoel van ‘nu klopt het’ te ervaren.

Na afloop heb je inzicht in:

 • De richtingaanwijzers die je de weg naar jouw ‘spark’ (voldoening) wijzen.
 • De mindshift die je gaandeweg het leven moet maken om vastlopen te vermijden en de weg naar voldoening te vinden.
 • De stem waar je gehoor aan zou moeten geven om dat specifieke gevoel van ‘nu klopt het’ te ervaren.
 • Hoe jouw pad er in wezenlijke zin (op het niveau van de ziel) eruitziet.

Pin It on Pinterest