Praktijk voor astrologie en handleeskunde van Krista Rosendahl

Vind jouw spark

Online cursus Maansknopen

Ontdek jouw spark via de Maansknopen

Wist jij dat er een verborgen rode draad door jouw geboortehoroscoop loopt? Een draad die twee punten met elkaar verbindt en daarmee een pad vormt: het pad van de Maansknopen. Ook wel het pad van de ziel genoemd.

In deze onlinecursus ga jij je eigen verborgen rode draad opsporen en krijg je zicht op jouw eigen zielspad. Je komt te weten welke specifieke opgaven, ervaringen en leerprocessen onderdeel zijn van jouw bestemming. En misschien wel het mooiste van alles: je ontdekt waar jouw spark zit en hoe je bij dat gevoel van ‘nu klopt het’ kan komen.

i
Cursusboek met 102 pagina's
l
Werkboek met easy stappenplan
Onbeperkt toegang tot het cursusmateriaal
Professionele horoscooptekening

Naar de ruimte in jezelf

Waarom zou je deze cursus volgen?

Het leven is ingewikkeld. We moeten continu keuzes maken. Linksaf of rechtsaf. Stilstaan lijkt geen optie. En toch is stilstaan, een pas op de plaats maken soms nodig. Deze cursus biedt jou zo’n pas op de plaats. Ik neem je mee naar jouw binnenwereld, naar de ruimte in jezelf waar het rustig is. Vanuit die ruimte ga je op ontdekkingstocht naar de rode draad van jouw bestaan.

Je gaat merken dat je op een andere manier kunt kijken naar de dingen die er op jouw pad zijn gekomen. Tegelijk zul je ook merken dat er helderheid komt over het pad wat je hebt te gaan in dit leven. Deze inzichten geven rust en helderheid en wijzen jou de weg naar innerlijk succes.

 

Inhoud van de cursus

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus bestaat uit 8 modules. Stap voor stap maak je kennis met jouw eigen Maansknopen.

Jouw geboortehoroscoop

In de eerste module gaan we kijken hoe jouw geboortehoroscoop in elkaar zit. Je gaat immers met jouw eigen horoscoop werken. Je maakt kennis met de belangrijkste bouwstenen van een horoscoop: de planeten, dierenriemtekens en huizen. En ook hoe je deze snel kunt opzoeken in een symbolentabel.

Wat zijn Maansknopen?

Je komt te weten wat Maansknopen nu eigenlijk zijn. En ook dat er twee zijn: een Noordelijke en een Zuidelijke Maansknoop. Ik vertel je hoe je jouw eigen Maansknopen opspoort in jouw eigen geboortehoroscoop. Hiermee start je jouw eigen zoektocht naar het pad van jouw ziel.

Psychologische dynamiek van de Maansknopen

In deze module staat de psychologische dynamiek van de Maansknopen centraal. Bij de Maansknopen gaat het om het vinden van een balans tussen de Noordelijke en de Zuidelijke Maansknoop. Hoe dit precies werkt kom hier te weten.

Stappenplan analyse Maansknopen

We gaan het stappenplan uit het werkboek bespreken, waarmee jij niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen de Maansknopen in kaart kunt brengen. Je leert dat jouw Maansknopenpad gekleurd wordt door twee thema’s: het thema van de betrokken huizen en het thema van de betrokken dierenriemtekens.

Welke thema's vormen de rode draad van jouw leven?

In deze module zie je de rode draad van jouw horoscoop naar voren komen. Je maakt kennis met de thema’s die kleur geven aan jouw zielspad.

Maansknopen in de huizen: welke levensgebieden kleuren jouw bestemming?

We gaan nu echt de diepte in. Je gaat ontdekken welke twee levensgebieden jouw bestemming kleuren. Je komt hier ook te weten welk psychologisch script daarbij hoort. Dit script geeft een omschrijving van jouw zielspad: hoe jouw vertrekpunt eruitziet en waar jouw astrologische stip op de horizon staat, maar ook waar je in het leven op vast kunt lopen (en wat je kunt doen om dit te voorkomen).

Maansknopen in de tekens: welke mindshift moet je gaan maken?

Door kennis van de Maansknopen word je je ook bewust van blinde vlekken. Loud and clear vertel ik je welke mindshift je gaandeweg jouw leven zou moeten maken om het pad naar voldoening te vinden. In deze module vind je ook jouw persoonlijke sleutel waarmee je de deur naar innerlijk succes en een gevoel van ‘nu klopt het’ kunt openen.

Zo ziet jouw Maansknopenpad eruit: jouw thema's, valkuilen, richtingaanwijzers en spark

In deze laatste module komt alle informatie samen en heb je jouw eigen psychologische reisomschrijving gemaakt. Je weet welke thema’s bij je horen, je herkent je valkuilen en je weet in welke richting je stappen moet zetten om dat gevoel van ‘nu klopt het’ te ervaren.

Concreet

Wat ga je ontvangen?

Cursusboek van 102 pagina's
Werkboek met stappenplan
Professionele horoscooptekening
Onbeperkt toegang tot het cursusmateriaal
Psychologische scripts voor de 144 Maansknopenpaden

Na afloop van de cursus

Als je de cursus hebt gevolgd, dan…

  • Je weet welke thema’s het pad van jouw ziel kleuren.
  • Je weet welke stappen je kan zetten om innerlijk voldoening te ervaren.
  • Je herkent je valkuilen en je weet welke mindshift je moet maken om te vermijden dat je vastloopt.
  • Je weet aan welke stem je gehoor zou moeten geven om dat specifieke gevoel van ‘nu klopt het’ te ervaren.
  • Je bent een Maansknopenexpert geworden.
  • Je kunt ook voor anderen een analyse maken en hen inzicht geven over hun zielsopgaven.

 

Vind jouw zielspad

Gebruik jouw Maansknopen als wegwijzer

Leer alles over jouw Maansknopen bij Astrologielab

Jouw horoscoop laat zien hoe jouw zielspad loopt. Het zijn de Maansknopen, de Noordelijke en de Zuidelijke Maansknoop die dit pad markeren. De plek van de Noordelijke Maansknoop in de horoscoopcirkel is jouw stip op de horizon. Daar ligt jouw voldoening.

De Zuidelijke Maansknoop symboliseert jouw plofbank. Deze plek voelt vertrouwd en ja, het liefst zou je hier blijven hangen. In deze cursus beschrijf ik hoe jouw hangplek eruitziet en geef ik concreet richtingaanwijzingen om het pad naar jouw spark te vinden.

Er zijn maar liefst 144 zielspaden en een daarvan hoort bij jou. Als je hier meer over wilt weten, verdiep je dan in jouw eigen Maansknopen.

Vind alvast de tekens van de Maansknopen

Maansknopentabel

Zoek in deze tabel alvast op in welke tekens van de dierenriem jouw Maansknopen staan. Kijk in welke periode jouw geboortedatum valt en je ziet meteen welke tekens jouw Maansknopenpad kleuren. De tekens kun je snel opzoeken, maar voor een volledige analyse van de Maansknopen moet je ook weten in welke astrologische huizen jouw Maansknopen staan. Daarvoor heb je een geboortehoroscoop nodig op basis van een exacte geboortetijd. Bij deze cursus ontvang je van mij een professionele horoscooptekening, waarmee je aan de slag kunt bij het in kaart brengen van jouw Maansknopen.

 

Op de landkaart van de horoscoop geven de Maansknopen aan welke opgaven, leer- en bewustzijnsstappen het zelf of de ziel op zich heeft genomen.

Astrologe Verena Bachmann

 

Over de cursusontwikkelaar

Waarom de Maansknopen mij fascineren

Krista Rosendahl heeft een praktijk als astroloog en handlijnkundige

Al sinds mijn pubertijd verslond ik boeken over astrologie. Pas heel veel later ben ik er ook echt mijn beroep van gaan maken. Bij topastrologe Karen Hamaker volgde ik de beste opleiding die je in dit vak kunt doen. Alhoewel je met deze opleiding heel veel kanten uit kunt, sprak de psychologische astrologie mij het meeste aan.

Binnen de psychologische astrologie raakte ik met name gefascineerd door de Maansknopen. Reden? Deze gaan over de essentiële vragen van het bestaan. Vragen als ‘wie ben ik?’ en ‘hoe maak ik keuzes die bij mij passen?’ Vragen waar ik me tijdens mijn master religiewetenschappen aan de UVA ook al mee had beziggehouden.

Ik heb deze cursus ontwikkeld omdat ik zelf heel veel profijt heb van de kennis van mijn Maansknopen en ik hoop natuurlijk dat dit voor jou ook gaat gelden.

Voor jou gemaakt

Deze cursus is helemaal voor jou als…

In deze cursus over de Maansknopen staat de psychologische dynamiek van de Maansknopen centraal. Je vindt in deze cursus dus geen informatie over de astronomische – zeg maar meer technische – achtergrond van de Maansknopen.

De focus ligt volledig op het in kaart brengen van jouw eigen Maansknopenpad. Je krijgt helderheid over jouw pad doordat ik je leer hoe je de thema’s van de betrokken astrologische huizen en de thema’s van de betrokken tekens met elkaar combineert. Want juist daar, in die combinatie, ontstaat de magic.

Dus ja, deze cursus is voor jou ontwikkeld als:

Als jouw interesse met name uitgaat naar de psychologische kant van de astrologie
Als je astrologie ziet als een tool om jezelf beter te leren kennen
Als je open staat om bepaalde patronen in je leven te onderzoeken en daarvan te leren
Als je wilt weten hoe je jouw leven kunt vormgeven vanuit jouw zielsmissie
Als je wilt weten wat jouw unieke combinatie van astrologische huizen en dierenriemtekens betekenen
Als je wilt weten hoe jouw stip op de horizon er soulwise uitziet

Bestelproces

De online cursus Maansknopen bestel je in 3 stappen

  1. Stuur mij een bericht via het invulformulier op de contactpagina en geef aan dat je de cursus Maansknopen wilt bestellen.
  2. Je ontvangt dan van mij een mailtje terug met de bevestiging van jouw aankoop en mijn bankgegevens.
  3. Na ontvangst van het cursusbedrag stuur ik je het cursusmateriaal zo snel mogelijk toe.

 

Let’s ask

Veel gestelde vragen

Moet ik veel van astrologie afweten om de cursus te kunnen volgen?

Je hebt geen kennis van astrologie nodig om deze cursus te kunnen volgen. Ik leg je stap voor stap uit hoe je jouw eigen Maansknopen kunt analyseren.

Hoe lang duurt de cursus?

Hoe lang de cursus duurt hangt natuurlijk af van je eigen tempo. In principe kun je in een dag deze cursus doorlopen. Maar de ervaring leert dat het fijner is om er iets meer tijd voor uit te trekken.

Hoe ziet het materiaal eruit?

De cursus bestaat uit 8 leesmodules met opdrachten (PDF) en een apart werkboek (PDF).

Hoe lang is de cursus beschikbaar?

Je houdt onbeperkt toegang tot de cursus Maansknopen. Vaak zie je dat een cursus 1 jaar toegankelijk blijft, maar dat is bij deze cursus dus niet zo. Na bestelling is het cursusmateriaal voor altijd van jou.

Hoe bestel ik deze cursus?

Stuur een mailtje naar info@kristarosendahl.nl waarin je aangeeft dat je graag deze cursus wilt bestellen. Je kunt ook het contactformulier op mijn site invullen. Als je dat wilt, klik dan hier.

Hoe lang duurt het voordat ik het materiaal heb?

Nadat ik jouw bestelling heb ontvangen, krijg je van mij een bevestiging met daarin mijn bankgegevens. Na ontvangst van het bedrag, stuur ik jou de cursus toe. Ga uit van maximaal 2 dagen na betaling. Over het algemeen zul je de cursus sneller ontvangen.

Hoe wordt de cursus aangeleverd?

De cursus wordt aangeleverd via de mail. Omdat het wat grotere bestanden zijn, gebruik ik We Transfer om het cursus- en werkboek naar je toe te sturen.

Ik heb een horoscoop, maar hoe vind ik de Maansknopen?

In de meeste horoscopen die je via internet op kunt vragen, wordt de Noordelijke Maansknoop aangeduid met de term True Node. No worry, als je ’t niet kunt vinden want bij de cursus ontvang je van mij een super mooie professionele horoscooptekening waarin de Maansknopen duidelijk staan aangegeven.

Ik weet mijn geboortetijd niet, heb ik dan iets aan deze cursus?

Bij de analyse kijk je naar de stand van de Maansknopen in de huizen en in de tekens. Voor de huizenanalyse heb je een exacte geboortetijd nodig, voor de tekenanalyse niet. Je hebt dus wel iets aan deze cursus, maar als ik eerlijk ben, wordt het verhaal van de Maansknopen wel veel interessanter als je in de analyse zowel de positie in de tekens als in de huizen kan meenemen. Meestal kun je je geboortetijd achterhalen door jouw geboorte-akte op te vragen in de gemeente waar je geboren bent. 

Kan ik vragen stellen als het onduidelijk is?

Je kunt mij via het algemene mailadres (info@kristarosendahl.nl) altijd een vraag stellen over het cursusmateriaal of het bijbehorende werkboek.

Pin It on Pinterest