Krista Rosendahl astroloog en handlijnkundige

Hé hoi, leuk dat je dit leest

Mijn naam is Krista en sinds een paar jaar ben ik werkzaam als astroloog en handlijnkundige

Dit zijn niet echt voor de hand liggende beroepen. Alhoewel ik al heel vroeg in mijn leven interesse had voor esoterische onderwerpen als astrologie en handlijnkunde, ben ik eerst hele andere paden ingeslagen.

Het vinden van mijn eigen pad

Start: Marketingmanager in het bedrijfsleven

Mijn eerste route liep door het commerciële landschap van het bedrijfsleven. Na het VWO koos ik met volle overtuiging voor de Heao-Communicatie. Mijn droom toen? Marketingmanager worden bij een grote uitgeverij. Die droom kwam uit en met veel plezier heb ik ruim 20 jaar voor tijdschriften als Elegance, Residence, Hitkrant, Autovisie en Esquire gewerkt.

 

Overlandreis door Europa en Azie

Het tweede traject:

Wereldreiziger

De tweede route ging richting het Oosten. Letterlijk. Zo rond mijn dertigste lonkte het avontuur. Marketingplannen schrijven kon immers altijd nog.  Daar gingen we – mijn vriend en ik – op een grote Overland tour dwars door Europa en Azië.

Cultuurshock na terugkomst in Nederland

Na 2 jaar reizen waren we rond de eeuwwisseling terug in Nederland. Een omgekeerde cultuurshock volgde. Nederland leek zo veranderd. Alles ging zo snel. Iedereen had haast. Of was ik zelf veranderd? Natuurlijk was dat laatste het geval. Mijn kijk op de wereld was veranderd. Mijn interesses waren veranderd. Ik wilde graag iets met spiritualiteit en zingeving doen, met de grotere vragen van het leven. Vragen als ‘wie ben ik, hoe geef ik vorm aan mijn leven, hoe maak ik keuzes die bij mij passen?’ En ik wilde meer weten over al die verschillende wereldreligies, die kleur en structuur gaven aan de landen waar we doorheen waren gereisd.

 

Het derde traject:

Religiewetenschapper

Naast allerlei freelance marketingjobs (je moet tenslotte ook gewoon je rekeningen betalen) schreef ik me in voor een studie die me op het lijf was geschreven: religiewetenschappen. Als religiewetenschapper bestudeer je het kleurrijke palet van spirituele tradities uit alle windstreken. Vier jaar later studeerde ik cum laude af en diende zich de vraag aan ‘hoe nu verder?’ Door in de wetenschap? Of toch niet?

symbolen wereldreligies praktijk Krista Rosendahl

Het vierde traject:

Astroloog en handlijnkundige

Het leven neemt soms rare wendingen. Oude liefdes als astrologie en handleeskunde rammelden opeens weer aan mijn deur. Interesses laten zich nu eenmaal niet (weg)sturen. Het studieritme zat er nog in, ik kon niet kiezen tussen astrologie en handleeskunde en besloot in beide richtingen een beroepsopleiding te volgen. In eerste instantie ben ik gestart met een handleespraktijk (Handleeslab) en nu dus een combinatiepraktijk astrologie/handleeskunde.

Getwijfel en getob

Het klinkt allemaal mooi als ik ’t zo op een rij zet. Maar zo was het niet. Ik kan je vertellen dat met name tussen de laatste twee trajecten heel veel getob en getwijfel zat. Ik voelde me verloren, verdwaald. Zat ik wel op het goede pad? Of was ik een verkeerde richting ingeslagen? En vaak dacht ik ook ‘wat een luxe gezever’. Ik woon in een rijk land, alles is goed geregeld, ik heb een prachtig dak boven mijn hoofd. Wat valt er nou te zeuren? En toch…en toch…

Afscheid nemen van een oude en vertrouwde identiteit 

Veranderen is lastig. Afscheid nemen van een oude en vertrouwde identiteit is lastig. En juist hier, bij het veranderen van richting zijn mijn handen en horoscoop van onschatbare waarde geweest. De inzichten uit zowel astrologie als handleeskunde hebben mij geholpen mijn eigen pad te vinden, wat niet wil zeggen dat alle hobbels en valkuilen dan verdwenen zijn.

Niet weten of je op het goede pad zit kost veel energie

Wat wel verdwenen is, zijn de twijfels en gepieker over het pad wat ik ben ingeslagen. Ik vergelijk het vaak met het maken van een wandeling, waarvan de paden misschien hobbelig zijn, maar waar je dankzij de juiste wegwijzers toch weet dat je in de juiste richting loopt. Niet weten of je goed gaat, telkens twijfelen over de richting, kost veel energie en maakt dat je ook minder om je heen kan kijken. Je bent immers de hele tijd bezig met de vraag ‘zit ik wel op het goede pad?’

Ben jij op zoek naar jouw eigen pad?

Check dan eens de wegwijzers in je eigen handen en horoscoop

Als astroloog en handlijnkundige kan ik je bepaalde inzichten aanreiken die jou kunnen helpen bij het vinden van jouw eigen pad. In mijn consultpraktijk neem ik daarbij natuurlijk de kennis en kunde mee uit de verschillende werelden waar ik doorheen ben gereisd. Een zekere praktische gerichtheid uit het bedrijfsleven. Analytische vaardigheden uit de academische wereld. En ’t belangrijkst van allemaal: mijn spirituele interesses en nieuwsgierigheid naar de onvermoede talenten en mogelijkheden die we allemaal in ons dragen en die ons in staat stellen om ’t leven vorm te geven volgens onze eigen aard.

Persoonlijke horoscooptekening Astrologielab

Persoonlijke wegwijzers

Jouw handen en jouw horoscoop zijn jouw persoonlijke wegwijzers. Ze laten – allebei op hun eigen manier – zien waar jouw unieke talenten en mogelijkheden zitten.

 

Waarom zou je ze niet gebruiken? They are yours!

 

Handafdrukken Handleeslab

Mijn eigen slingerpad: van marketingmanager naar astroloog en handlijnkundige

In het overzicht van opleidingen zie je de route die ik heb gevolgd goed terug:

  • Heao-Communicatie, Hogeschool Utrecht
  • Nima-B, marketing, SRM
  • Nima-C, strategisch marketingmanagement, SRM
  • Master religiewetenschappen, specialisatie godsdienstpyschologie, UvA cum laude
  • Bachelor religiewetenschappen, VU
  • Module Chinese filosofie, Universiteit van Leiden
  • 4-jarige beroepsopleiding astrologie bij Karen Hamaker
  • 3-jarige beroepsopleiding handlijnkunde bij Ellen Duim
  • 2-jarige tarotcursus bij Hanneke Weijers-Hueber
  • 1-jarige cursus spirituele astrologie bij Dick van der Mark

Pin It on Pinterest