Krista Rosendahl heeft een praktijk als astroloog en handlijnkundige

Hé hoi,

Leuk dat je dit leest. Mijn naam is Krista en sinds een paar jaar ben ik werkzaam als astroloog en handlijnkundige.

De sprong wagen

Astroloog en handlijnkundige zijn niet voor de hand liggende beroepen. Alhoewel ik al heel vroeg in mijn leven interesse had voor esoterische onderwerpen als handlijnkunde en astrologie, heeft het lang geduurd voordat ik hier ook in professionele zin iets mee durfde te doen. Er zijn mensen die al vroeg weten wat ze willen en de sprong ook wagen. Bij deze groep hoor ik niet.

Ik heb dan ook behoorlijk lang staan dralen. Misschien ook omdat mijn eerste studie (Heao-Communicatie) mij naar het centrum van het bedrijfsleven bracht. Als marketingmanager heb ik zo’n 20 jaar met veel plezier gewerkt voor tijdschriften als Elegance, Residence, Hitkrant, Autovisie en Esquire. Evenementen organiseren, uitgeefplannen maken en nieuwe tijdschriften in de markt zetten.

Allemaal leuk, maar ik wilde eigenlijk liever iets met spiritualiteit en zingeving doen, met de grotere vragen van het leven. Vragen als ‘wie ben ik, hoe geef ik vorm aan mijn leven, hoe maak ik keuzes die bij mij passen?’

 

Buitenkant praktijkruimte van Krista

Het roer om

Op mijn 36e nam ik het besluit om naast mijn marketing job te starten met een studie Religiewetenschappen. Dat is overigens geen theologie zoals wel eens wordt gedacht. Als religiewetenschapper bestudeer je het kleurrijke palet van spirituele tradities uit alle windstreken. Dat gaat van oosterse en westerse filosofie, boeddhisme, hindoeïsme, islam, jodendom, christendom tot sjamanisme, taoïsme en tal van mystieke en esoterische stromingen. Vier jaar later studeerde ik cum laude af en diende zich de vraag aan ‘hoe nu verder?’ Door in de wetenschap? Of toch niet?

Astrologie en handleeskunde

Het leven neemt soms rare wendingen. Oude liefdes als astrologie en handleeskunde rammelden opeens weer aan mijn deur. Interesses laten zich nu eenmaal niet (weg)sturen. Het studieritme zat er nog in, ik kon niet kiezen tussen astrologie en handleeskunde en besloot in beide richtingen een beroepsopleiding te volgen. In eerste instantie ben ik gestart met een handleespraktijk (Handleeslab) en nu dus een combinatiepraktijk astrologie/handleeskunde.

Innerlijke wijsheid

Of je nu kiest voor astrologie of handleeskunde, alle twee zijn ze gericht om jou in contact te brengen met je eigen kern, je eigen wijsheid. De plek waar jouw antwoorden liggen. En vanwaar je weet ‘dit is wie ik ben‘ en ‘dit is het leven wat ik wil leiden’. En voor mij bestaat er niets mooiers dan jou met je eigen innerlijke wijsheid kennis te laten maken. Zodat je de keuzes kunt maken die bij jou passen. En het leven kunt leiden wat past bij jouw innerlijke aard.

Tot slot: relevante opleidingen

  • Master religiewetenschappen, specialisatie godsdienstpyschologie, UvA cum laude
  • Bachelor religiewetenschappen, VU
  • Module Chinese filosofie, Universiteit van Leiden
  • 4-jarige beroepsopleiding astrologie bij Karen Hamaker
  • 3-jarige beroepsopleiding handlijnkunde bij Ellen Duim
  • 2-jarige tarotcursus bij Hanneke Weijers-Hueber
  • 1-jarige cursus spirituele astrologie bij Dick van der Mark

Pin It on Pinterest