Praktijk voor astrologie en handleeskunde van Krista Rosendahl

Op reis door de hand in 10 stappen

Online handleescursus

Ontdek in deze online Handleescursus zelf wat jouw handen te vertellen hebben

In deze online handleescursus maak je kennis met de bijzondere wereld van de handleeskunde. Ik neem je mee op een ontdekkingsreis door je eigen handen en echt, het zal je verbazen hoeveel informatie er in jouw handen schuilt. Je kunt je handen namelijk zien als jouw persoonlijke routekaart. Door bestudering van deze kaart krijg je zicht op je talenten en mogelijkheden, op dat wat je misschien het liefst in het leven zou willen doen. Tegelijk kom je er ook je belemmeringen in tegen, dat wat jou ervan weerhoudt om in je eigen kracht te gaan staan.

i
Cursusboek (90 pagina's)
l
Met ondermeer een checklist voor een mini-handlezing
Onbeperkt toegang tot het cursusmateriaal

Ontdekkingstocht

Waarom zou je deze cursus volgen?

Wat past er nu bij mij? Waar liggen mijn talenten? Als je jezelf dit soort vragen stelt, zul je met plezier deze online Handleescursus volgen. Want het gaat nu eens niet om abstracte concepten, om mooie filosofische beschouwingen of best practices van anderen. Het gaat om dat wat jou uniek maakt en onderscheidt van anderen. Om passende antwoorden te vinden op levensvragen kun je immers het beste dicht bij jezelf blijven.

In deze online cursus ga je iets wat echt bij jou hoort, namelijk je eigen handen nader onderzoeken. Je handen vertellen je meer over jezelf dan je wellicht denkt. Het zijn echte informatiedragers. Dus wat let je om op ontdekkingstocht te gaan in je eigen handen?

 

Inhoud van de cursus

Hoe is de cursus opgebouwd?

De cursus bestaat uit 10 lessen. Na een korte introductie (wat is handlezen nu eigenlijk) komt er meteen een opdracht, die je meer vertelt over jouw linker- en rechterhand. In de vervolgopdrachten laten jouw handen zien hoe je nu in de wereld staat. Of je goed geaard bent of met je hoofd in de wolken zit. Je bestudeert je handpalm als de spiegel van jouw innerlijk landschap en leert meer over de 3 belangrijkste handlijnen (levenslijn, hoofdlijn en hartlijn). Vervolgens ga je onderzoeken in hoeverre je jouw talenten in de wereld zet. En je leert meer over het meest fascinerende aspect van het handlezen: de patronen op jouw vingertoppen en duim.

Dit zijn de 10 stappen die je gaat zetten:

Stap 1. Wat is handlezen? Waar letten we op bij het lezen van handen?

Een cursus handlezen is niet compleet zonder iets te vertellen over de achtergrond van dit vak. We maken een korte duik in de geschiedenis en gaan kijken waar je nu eigenlijk bij het handen lezen op let.

Stap 2. Wat vertellen de linker- en de rechterhand?

Bij het lezen van handen kijken we zowel naar de rechter- als naar de linkerhand. Ze hebben beiden een heel eigen betekenis, waar we in deze les naar gaan kijken.

Stap 3. Hoe sta je nu in het leven?

Jouw handen kunnen jou vertellen hoe het nu, op dit moment, met jou gaat. Hoe dat precies zit komt in deze les aan de orde.

Stap 4. Hoe stap jij de wereld in?

Je kunt je handen zien als een voertuig waarmee je door het leven navigeert. In deze les gaan we jouw handen onderzoeken op een aantal kenmerken, waardoor je meer te weten komt over de manier waarop jij door het leven stapt.

Stap 5. Handpalm, de verkenning van jouw innerlijke landkaart

Jouw handen tonen jou het landschap van jouw ziel. Kijk met deze gedachte eens naar jouw handpalm en zie het lijnenspel als een landschap met rivieren en bergen, gevormd door je karakter en de ervaringen die je tot nu toe hebt opgedaan. In deze les gaan we de verschillende gebieden van jouw handpalm nader onder de loep nemen.

Stap 6. Wat vertellen de lijnen in jouw handen?

We zijn aangeland bij de handlijnen, een fascinerend maar ook een ingewikkeld onderdeel van het handlezen. Hoewel honderden, duizenden soorten handlijnen beschreven zijn in de literatuur is toch elke hand volstrekt uniek. Het vraagt ook behoorlijk wat oefening om de handlijnen te lezen. We gaan een poging wagen en beginnen in deze les bij de primaire lijnen: de levenslijn, de hoofdlijn en de hartlijn.

Stap 7. Wat doe jij met de talenten en mogelijkheden die in je hand staan?

In de vorige lessen hebben we jouw innerlijke landkaart verkend. Maar weet je de talenten en mogelijkheden die je daarin hebt aangetroffen ook te benutten? In deze les staat deze vraag centraal. We gaan per levensgebied kijken hoe jouw energie stroomt.

Stap 8. Wat vertellen de patronen op jouw vingertoppen en duimen?

In deze les aandacht voor de patronen op jouw vingertoppen en duimen, ook wel de merktekens van de ziel genoemd. Een soort van persoonlijke Da Vinci code. Hoe dit zit en wat deze patronen over jou vertellen, leer je in deze les.

Stap 9. Op welke plek in de hand staat jouw Vuur-, Aarde-, Lucht- of Waterenergie?

In deze les gaan we kijken naar de plek van de huidpatronen. Die geeft namelijk aan of je op een bepaald levensterrein reageert vanuit het element Vuur, Aarde, Lucht of Water. 

Stap 10. Een handlezing, hoe doe je dat? Een plan van aanpak

We sluiten de cursus af met een plan van aanpak (een checklist). Als je alle besproken onderdelen van deze cursus in een logische vorm volgt, heb je de tools in handen om zelf een kleine handlezing te doen.

Concreet

Wat ga je ontvangen?

Cursusboek van 90 pagina's
Plan van aanpak om zelf een mini-handlezing te doen (stap 10 Cursusboek)
Onbeperkt toegang tot het cursusmateriaal
In eigen tempo te volgen

Na afloop van de cursus

Als je de cursus Handlezen hebt gevolgd, dan…

 • Je bent bekend met de basis van het handlezen.
 • Je weet waarom een handlezer naar zowel de linker – als de rechterhand kijkt.
 • Je weet hoe je het basistype van de hand kunt vaststellen: heeft iemand een Vuur-, een Aarde-, een Lucht- of een Waterhand?
 • Je weet van elk basistype welke persoonlijke eigenschappen hiermee samenhangen.
 • Je weet waarom je jouw handen als landkaart kunt zien en je bent bekend met de betekenis van elk deel van de handpalm.
 • Je weet waar de belangrijkste handlijnen voor staan en hoe je ze kunt vinden.
 • Je weet dat duimen en vingers veel meer te vertellen hebben dan je ooit had gedacht.
 • Je weet meer over de geheime patronen in je handen en ook waarom deze soulprints worden genoemd.
 • Je hebt je handen op een geheel nieuwe manier leren kennen.
 • Je kunt aan de hand van het plan van aanpak ook bij anderen een mini-handlezing doen.

 

Handlezen is een eeuwenoude techniek, die onze handen beschouwt als een wegenkaart. Deze wegenkaart toont ons waar we zijn, hoe onze wereld er nu uitziet en welke wegen we kunnen bewandelen.

Frank C. Clifford, Astroloog en Handanalist

 

Over de cursusontwikkelaar

Wat betekenen al die lijnen in de hand toch?

Krista Rosendahl heeft een praktijk als astroloog en handlijnkundige

Handleeskunde heeft altijd mijn interesse gehad. Wat betekenen al die lijnen in de hand toch? Dat een handlijnkundige naar veel meer kenmerken kijkt dan alleen de handlijnen, leerde ik tijdens mijn 3-jarige opleiding bij Ellen Duim. ‘Ik dacht dat dit zo’n dingetje voor huisvrouwen was’, merkte een van mijn medecursisten in het 1e jaar grappend op. ‘Maar ’t blijkt veel ingewikkelder te zijn.’

Inderdaad. Het is een vak waarvoor je aan de ene kant echt een stevige theoretische basis moet hebben. En aan de andere kant gaat ‘t zoals in elk vak om de vlieguren. Praktijkervaring opdoen. Gewoon heel veel handen lezen.

Dus ja, natuurlijk, na het volgen van deze online Handleescursus ben je geen geschoolde handlezer. Dat verwacht je denk ik ook niet. Maar ik weet wel zeker dat je na het volgen van deze cursus verbaasd zult zijn hoeveel je geleerd hebt over je eigen handen en over jezelf.

Voor jou gemaakt

Deze cursus is helemaal voor jou als…

Als je wilt weten hoe je je eigen handen als wegwijzer kunt gebruiken
Als je open staat voor de wijsheid van dit oeroude kennisveld
Als je het lezen van handen ziet als een tool om jezelf beter te leren kennen
Als je meer wilt weten over handlezen, maar niet een hele opleiding wilt volgen
Als je in je eigen tempo en op een tijdstip dat jou uitkomt kennis wil opdoen over handleeskunde

Bestelproces

De online cursus Handlezen bestel je in 3 stappen

 1. Stuur mij een bericht via het invulformulier op de contactpagina en geef aan dat je de online cursus Handlezen wilt bestellen.
 2. Je ontvangt dan van mij een mailtje terug met de bevestiging van jouw aankoop en mijn bankgegevens.
 3. Na ontvangst van het cursusbedrag stuur ik je het cursusmateriaal zo snel mogelijk toe.

 

Let’s ask

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt de online cursus Handlezen?

Hoe lang de cursus duurt hangt natuurlijk af van je eigen tempo. De cursus heeft in totaal 10 modules. In principe kun je in een dag deze cursus doorlopen. Maar de ervaring leert dat het fijner is om er iets meer tijd voor uit te trekken.

Hoe ziet het materiaal eruit?

De Handleescursus ‘Op reis door de hand in 10 stappen” bestaat uit 10 leesmodules met opdrachten (PDF).

Hoe lang is de cursus beschikbaar?

Je houdt onbeperkt toegang tot de cursus Handlezen ‘Op reis door de hand in 10 stappen’. Vaak zie je dat een cursus 1 jaar toegankelijk blijft, maar dat is bij deze cursus dus niet zo. Na bestelling is het cursusmateriaal voor altijd van jou.

Hoe bestel ik deze cursus?

Stuur een mailtje naar info@kristarosendahl.nl waarin je aangeeft dat je graag deze Handleescursus wilt bestellen. Je kunt ook het contactformulier op mijn site invullen. Als je dat wilt, klik dan hier.

Hoe lang duurt het voordat ik het materiaal heb?

Nadat ik jouw bestelling heb ontvangen, krijg je van mij een bevestiging met daarin mijn bankgegevens. Na ontvangst van het bedrag, stuur ik jou de cursus toe. Ga uit van maximaal 2 dagen na betaling. Over het algemeen zul je de cursus sneller ontvangen.

Hoe wordt de cursus aangeleverd?

De cursus Handlezen wordt aangeleverd via de mail. Omdat het een wat groter bestand is, gebruik ik We Transfer om de cursus naar je toe te sturen.

Kan ik vragen stellen als het onduidelijk is?

Je kunt mij via het algemene mailadres (info@kristarosendahl.nl) altijd een vraag stellen over het cursusmateriaal.

Pin It on Pinterest