Praktijk voor astrologie en handleeskunde van Krista Rosendahl

Jouw persoonlijke jaarhoroscoop

Solaar

Astrologische zaklantaarn

Jouw solaar laat zien wat er nu en in de directe toekomst speelt

Heb je het gevoel dat er van alles in je leven aan het shiften is? Voel je je rusteloos en heb je het idee dat je nu in actie moet komen? Kijk dan eens wat jouw solaar je te vertellen heeft. Een solaar geeft namelijk een beeld van de thema’s die nu en komend jaar in jouw leven spelen. Via een solaarduiding krijg je zicht op het pad wat voor je ligt. Daarmee fungeert de solaar als een soort astrologische zaklantaarn.

Jouw solaarhoroscoop brengt je in contact met het ritme van jouw leven

€ 175

Informatie over de solaar

Wat is een solaarhoroscoop?

Een solaar is jouw eigen unieke jaarhoroscoop

Je kent waarschijnlijk wel de algemene jaarhoroscoop aan het begin van het nieuwe jaar. Deze geven aan wat jij als Ram of Vissen kan verwachten in het nieuwe jaar. Maar wist jij dat er ook zoiets als een persoonlijke jaarhoroscoop bestaat? Deze persoonlijke jaarhoroscoop noemen we een solaar.

Een solaar loopt van verjaardag tot verjaardag

Een solaar loopt van verjaardag tot verjaardag en heeft dus een geldingsduur van 1 jaar. Met andere woorden: naast dat je 1 geboortehoroscoop hebt, heb je dus elk jaar een nieuwe solaar. Een solaarhoroscoop is dus geen vervanging van je geboortehoroscoop.

Een solaar is een echte horoscoop

Een solaar is een horoscoop van het exacte moment waarop de Zon weer terug op jouw geboortegraad staat. Omdat het over een echte horoscoop gaat moet je dus ook de plaats nemen waar je daadwerkelijk bent op het moment waarop de Zon weer terug is op jouw geboortegraad. Als je een solaar laat maken, zal een astroloog dus altijd vragen ‘waar was je of waar ben je op jouw geboortedag?’

Solaarconsult

Waarom zou je jouw solaar laten duiden?

Een solaar geeft aan welke thema’s er het komend jaar op de voorgrond treden

Een solaar geeft aan welke thema’s in jouw leven jouw aandacht gaan vragen. Dat kan gaan over situaties rondom je carrière, wonen, familie, vrienden of partner.

Een solaar stelt je in staat om met meer bewustzijn jouw levenspad te lopen

Omdat een solaar laat zien welke thema’s op de voorgrond treden, kun je wat er in leven gebeurt beter begrijpen. Het stelt je in staat om jouw eigen pad met meer bewustzijn te lopen.

Een solaar geeft je focus

Het feit dat een solaar jou laat zien welke thema’s in jouw leven op de voorgrond treden, geeft je ook een zekere focus. ‘Oké, dat is dus wat er dit jaar op het programma staat’.

Een solaar geeft je inspiratie

Een solaar kan ook als energizer fungeren en je de nodige brandstof geven om in actie te komen. Of juist de rust en ruimte schenken om bepaalde dingen innerlijk te onderzoeken. Een solaar geeft dus aan waar het tijd voor is.

Een solaar brengt je in contact met het ritme van het leven

Misschien is dat wel het allermooiste facet van een solaarduiding. Dat het je in tune kan brengen met het ritme van jouw leven. We gaan zo uit van maakbaarheid en alles snel voor elkaar willen krijgen, dat we vergeten dat wij – net als de rest van de natuur – ons eigen groeiritme hebben. Een solaar brengt je in contact met jouw eigen groeiritme.

Inzichten uit de solaarhoroscoop

Bij het duiden van jouw solaar kom je het volgende te weten

In een solaarduiding gaan we kijken naar waar jij nu staat en wat de directe toekomst (een solaar heeft een geldigheidsduur van 1 jaar) voor jou in petto heeft. Het leukst is om een solaar te boeken rondom jouw verjaardag. Dat moment in het jaar is jouw overgangsmoment van de ene naar de andere solaar. Je kunt terugkijken naar wat er is gebeurd en aan de hand van de nieuwe solaar kun je vooruitkijken naar de thema’s die jouw aandacht gaan vragen. Tijdens een solaarreading gaan we het volgende bekijken:

Wordt dit solaarjaar een Vuur-, Aarde-, Lucht- of Waterjaar?

Hoe is de basisenergie het komend solaarjaar? Wordt het een Vuur-, een Aarde-, een Lucht- of een Waterjaar? Een combinatie kan natuurlijk ook. De basisenergie geeft informatie of het een jaar is van nieuwe plannen maken (Vuur), een jaar van plannen uitvoeren (Aarde), een jaar van veel contacten in de buitenwereld (Lucht) of een jaar van gevoelsonderzoek in je binnenwereld (Water).

Waar zit jouw groei-energie dit solaarjaar? In de buitenwereld of in jouw eigen binnenwereld?

Een solaar laat zien waar jouw energie heen gaat. Ben je het komend jaar gericht op de eisen van de buitenwereld of is de energie naar binnen gericht? Ook hier zijn weer combinaties mogelijk. En ja, er is ook nog een derde variant en die brengt voornamelijk gevoelens van onrust en het blijven zitten met losse eindjes met zich mee.

Welke planeten spelen de hoofdrol in deze solaar?

Een solaar geeft aan of bepaalde planeten jouw jaar gaan kleuren. Er zijn 10 planeten en die hebben elk een eigen betekenisveld. Als een planeet op een prominente plek in de solaarhoroscoop staat, dan zul je zeker in aanraking komen met alles waar deze planeet voor staat. Een voorbeeld. De planeet Mars staat voor assertiviteit en geldingsdrang. Als deze planeet komend jaar op een prominente plek in jouw solaar staat, dan zal deze strijdvaardige energie niet alleen voor jezelf maar ook voor je omgeving voelbaar zijn.

Welke levensgebieden spelen dit jaar een grote rol?

Een solaar laat zien op welk levensgebied jij jezelf dit jaar wilt laten zien. Maar ook op welk gebied veel emoties spelen en waar je veranderingen kunt verwachten. Daarbij geeft een solaar aan op welke terreinen je de wind in de rug zult voelen, maar ook vanuit welke richting tegenwind te verwachten is.

Welke thema’s treden er dit jaar op de voorgrond?

Uit een solaaranalyse distilleer ik een aantal thema’s die eruit springen en waarmee je te maken krijgt. Dat kunnen soms ook best lastige thema’s zijn. Een solaar kan bijvoorbeeld laten zien dat het tijd is om een langer sluimerend probleem naar de oppervlakte te halen. Uit ervaring weet ik dat ook het benoemen van deze lastige thema’s je veel kan brengen. Het stelt je in staat om beter uitgerust met een bepaalde (vaak terugkerende) problematiek om te gaan.

Hoe is de wisselwerking met jouw geboortehoroscoop?

Bij de analyse van de solaar let ik natuurlijk op jouw geboortehoroscoop. Als er een Vuur-jaar voor je op de agenda staat en je beschikt over een nogal vurige horoscoop, dan zal dat anders uitpakken dan wanneer je in de essentie wat rustiger (zeg maar, wat aardser) bent bedraad.

Wat zijn de kernpunten van deze solaar?

Tot slot vat ik de dynamiek van de solaar samen tot een aantal kernpunten, die richting geven aan het jaar wat voor je ligt. Uit ervaring blijkt dat de solaaranalyse daarmee rust brengt, maar vooral ook kan inspireren om bepaalde stappen nu toch echt te zetten.

Concreet

Hoe verloopt de duiding van jouw solaar?

Een solaarduiding start met het verzamelen van 4 (!) relevante gegevens

Om een solaarhoroscoop te maken heb ik van jou een aantal gegevens nodig. Natuurlijk jouw geboortegegevens, namelijk jouw geboortedatum, geboorteplaats en geboortetijd. Maar dat is niet alles. Om jouw solaar te maken, heb ik ook de plaats nodig waar jij op jouw geboortedag daadwerkelijk bent. Stel dat je rond je verjaardag een reisje naar Parijs hebt geboekt. Dan is Parijs de plaats die ik gebruik om jouw solaarhoroscoop te maken.

Een solaarduiding kan zowel live als online

De duiding van jouw solaarhoroscoop kan zowel live als online plaatsvinden. Alhoewel een live bezoek aan mijn praktijk heel leuk is (ligt in een prachtig rustig straatje in de oude binnenstad van Amsterdam) kan het zijn dat je de voorkeur hebt voor een online consult. Prima natuurlijk. In de afgelopen jaren heb ik gemerkt dat digitale consulten voor mijn hele aanbod goed werken.

praktijkdeur Krista Rosendahl Amsterdam

Geluidsopname maken van het consult

Als je wilt kun je het consult opnemen. Het kan heel leuk zijn om de solaarreading later nog eens terug te horen en te kijken hoe bepaalde zaken zijn uitgepakt. Dat vergroot ook je inzicht in het ritme van de tijd en jouw eigen groeiproces. Opnemen kan tegenwoordig makkelijk via de mobiel, maar op verzoek kan ik het ook voor je opnemen. Ik stuur je het geluidsbestandje dan toe via We Transfer. De opnamekwaliteit kan ik echter niet garanderen.

Laat jouw eigen licht schijnen

Na afloop van de reading

Als je jouw solaar voor het komend jaar heb laten duiden, dan…

 • Je weet of het een jaar wordt om nieuwe projecten te bedenken of een jaar om projecten daadwerkelijk uit te voeren.
 • Je weet of jouw jaar gekleurd wordt door veel contacten met anderen of dat je juist tijd nodig hebt om stil te staan bij je eigen gevoelswereld.
 • Je weet op welk levensgebied jij jezelf echt wilt laten zien.
 • Je weet op welk terrein je te maken kunt krijgen met veranderingen.
 • Je bent in staat om bepaalde thema’s die al langer sluimeren nu echt aan te pakken.
 • Je ontwikkelt gaandeweg een gevoel voor het ritme van het leven en met name voor jouw eigen groeiproces.
 • Je hebt een psychologische reisbeschrijving voor het komende jaar in handen.

Solaren zijn jaarringen

Een geboortehoroscoop is als een boom en de solaren zijn de jaarringen. Een geboortehoroscoop gaat over de essentie. Wat voor een soort boom ben jij? Wie ben jij in wezen? Een solaar gaat daar niet over. Een solaar geeft aan wat er jaarlijks met de boom gebeurt en hoe het groeiproces verloopt.

 

De astrologe

De solaar brengt je in contact met het ritme van jouw leven

Krista Rosendahl heeft een praktijk als astroloog en handlijnkundige

De solaar heeft echt mijn hart veroverd. Als ik eerlijk ben: in eerste instantie had ik er niet zoveel mee. Totdat ik klanten kreeg die om een solaarreading vroegen en zo enthousiast waren dat zij het volgende jaar weer terugkwamen voor een nieuwe reading. Pas toen kreeg ik in de gaten hoe ongelooflijk waardevol de solaar is. Je krijgt helderheid over hoe je eigen pad zich ontvouwt. Je ziet dat het soms ergens nog geen tijd voor is. Dat je nog wat langer op iets moet broeden voordat het in de wereld gezet kan worden.

Het kan ook zijn dat de solaar juist laat zien dat het jouw jaar om te vlammen. En dan kan kennis van je solaar dienen als brandstof om dat wat je wilt ook echt in de wereld te zetten. Jouw solaren weerspiegelen op een prachtige manier jouw groeiproces en brengen je in contact met het ritme van jouw leven.

Ervaringen van anderen

Zij vertellen over het duiden van hun solaar

Geweldige ervaring

Krista heeft mijn verwachtingen overtroffen. Haar inzichten waren treffend en boden een nieuw perspectief op mijn eigen ervaringen van dit jaar. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat het een geweldige ervaring was. Haar diepgaande kennis van astrologie en haar vermogen om complexe concepten op een duidelijke manier uit te leggen, maakten de sessie zowel verhelderend als boeiend. Krista heeft ook oog voor detail en haar vermogen om verbanden te leggen tussen verschillende aspecten van mijn solaar en geboortehoroscoop vond ik verbazingwekkend.

Tina

Licht laten schijnen op mijn solaar

Recent heeft Krista voor het derde jaar op rij haar licht laten schijnen op mijn solaar. Ik ervaar dat hierdoor een proces ontstaat waardoor je sterk in verbinding staat met wat de planeten “te vertellen hebben”. Door de solaren als jaarringen te zien en ook terug te kijken naar voorgaande jaren (en de radix), ontstaat een steeds completer beeld van hoe het script zich ontvouwt. Een diversiteit aan aspecten komt aan bod en uiteindelijk brengt ze alles samen tot de symfonie die het zonnestelsel via jouw leven afspeelt. Enorm waardevol!

JC

Bevestiging en vertrouwen

Ik was op zoek naar een astrologe die mij wat inzichten zou kunnen geven in mijn persoonlijke ontwikkeling. Tijdens het consult nam Krista me mee op een boeiende reis door mijn solaar.
Haar heldere en beeldende manier van duiden heeft me veel bevestiging en vertrouwen gegeven dat ik op mijn pad zit. Het consult was heel fijn. Er is nadien veel in beweging gezet . Ik raad iedereen aan om een consult bij Krista te laten doen! Het is zo interessant èn treffend!

Linda Bell

Dit past bij jou

Een solaarduiding is iets voor jou als …

Als je nieuwsgierig bent naar wat een nieuw jaar jou te vertellen heeft
Als je op zoek bent naar een jaarlijks moment om stil te staan, uit te zoomen en te kijken wat het leven nu van je vraagt.
Als je in tune met jouw horoscoop wilt leven; een solaar laat elk jaar opnieuw zien welke lessen het leven voor je in petto heeft en helpt je daarmee de mogelijkheden uit jouw geboortehoroscoop te realiseren.
Als je inziet dat het leven niet maakbaar is, maar dat je wel invloed hebt op hoe je met dingen omgaat. Een solaarduiding kan je hierbij helpen en inspireren.
Als je astrologisch gezien een verdiepingsslag wilt maken. Via jouw solaar kom je in aanraking met de schoonheid en de wijsheid van het astrologische rad van de tijd en begrijp je waarom het soms ergens niet en soms ergens wel de tijd voor is.

Solaar consult boeken?

Alle praktische informatie op een rij

Astrologisch consult Solaar

 • TIJDELIJK NIET TE BOEKEN (praktijk is dicht in juni en juli)
 • Tijdsduur consult: 1,5 uur
 • Tarief: € 175
 • Betaling: vooraf via bank– dit i.v.m. voorbereidingstijd (bankgegevens stuur ik in bevestigingsmail).
 • Jouw geboortegegevens: voor het maken van jouw solaar heb ik 4 dingen nodig, namelijk jouw geboortedatum, geboorteplaats, geboortetijd en (belangrijk!) de plaats waar je ten tijde van je verjaardag bent
 • Locatie consult: Bethaniënstraat 27, Amsterdam
 • Liever online? Op verzoek kan het consult ook online plaatsvinden via Skype of Zoom
 • Hoe nu verder? Stuur me een bericht (via het invulformulier op de contactpagina) met de 4 voor een solaarhoroscoop benodigde gegevens. Je ontvangt van mij een bevestigingsmail met daarin een aantal mogelijke consultdata.
 • Speciale vraag? Als je een speciale vraag hebt, laat het mij dan van tevoren weten. Ik kan dan kijken of ik je via jouw solaar antwoorden kan geven.
 • Meer informatie? Kan ook zijn dat je voordat je boekt nog iets wilt weten. Stuur mij dan ook een berichtje, misschien kan ik je per mail een antwoord sturen en anders bellen we even met elkaar.

Jouw solaar is jouw gids voor het komende jaar

Laat jouw solaar duiden en ontvang een astrologische reisbeschrijving voor het komend jaar

Persoonlijke horoscooptekening Astrologielab

Veel gestelde vragen

Waarom kan ik mijn solaar het beste rondom mijn geboortedag laten duiden?

Jouw geboortedag is een interessant moment in het jaar, omdat dan voor jou een nieuw jaar wordt geboren. Het is een goed tijdstip om even stil te staan en te kijken waar je nu staat. Tegelijk krijg je via een solaarreading een soort van voorproefje van wat er voor jou in het nieuwe jaar aan ervaringen op het programma staat.

Kun je ieder jaar een solaar laten duiden?

Ja, dat kan. Ieder jaar op jouw verjaardag staat er weer een nieuwe solaar voor jou klaar. Door jezelf via de solaar te volgen, maak je echt een astrologische verdiepingsslag. Je ontdekt de schoonheid van het kosmische rad en je begrijpt waarom het soms ergens niet en soms ergens wel de tijd voor is.

Wat is het verschil tussen een jaarhoroscoop en een solaar?

Er is geen verschil tussen deze twee termen. Het zijn synoniemen. De term ‘jaarhoroscoop’ wordt alleen meestal gebruikt door tijdschriften en astrosites aan het begin van het nieuwe jaar. Je kunt dan lezen hoe het nieuwe jaar eruit gaat zien voor iedereen met de Zon in de Vissen, de Ram of een van de andere sterrenbeelden. De term ‘solaar’ gebruik je eerder om aan te geven dat ’t gaat om een persoonlijke jaarhoroscoop geënt op een specifieke geboortehoroscoop.

Ik weet mijn geboortetijd niet exact. Is dat een probleem?

Een exacte geboortetijd is nodig, ook voor het maken van een solaar. Kijk dus of je jouw geboortetijd kan achterhalen. Als je geboren bent in Nederland, kun je in jouw geboorteplaats een geboorteakte aanvragen (kan vaak digitaal). Op deze akte staat jouw geboortetijd.

Wat is het verschil tussen een solaar en een geboortehoroscoop?

Een solaarhoroscoop (wordt ook wel jaarhoroscoop genoemd) heeft een geldingsduur van 1 jaar. Elk jaar, op jouw verjaardag, word je een beetje opnieuw geboren. Je krijgt dan ook een nieuwe horoscoop: de solaar. Deze solaarhoroscoop vervangt niet jouw geboortehoroscoop en geeft ook geen informatie over jouw talenten en mogelijkheden. Een solaar geeft wel aan welke thema’s komend jaar op jouw deur gaan kloppen en is daarmee een geweldige tool om jouw levenspad bij te schijnen en met meer bewustzijn te belopen. Maar als je meer wilt weten over jouw oorsprong en over dat wat jou uniek maakt, kies dan voor een duiding van jouw geboortehoroscoop.

Pin It on Pinterest