Grotere levensvragen hebben mij altijd al geïnteresseerd. Ons hele bestaan heeft toch wel iets bizars. We zitten met 7 miljard mensen op een aardbol die door een onmetelijke ruimte reist. Wat doen we hier? Wat is de zin van dit alles? Als religiewetenschapper ben ik geïnteresseerd in de antwoorden die de mensheid in de loop der tijd heeft bedacht. Maar over de grotere zin van dit alles durf ik zelf geen uitspraken te doen. Ik weet het namelijk niet. Wat ik wel weet, is dat je kunt kijken naar de zin die je zelf aan je eigen leven geeft.

Stop met hollen 

Meestal hebben we weinig tijd om daarbij stil te staan en hollen we maar door. Ik denk dat het van belang is om af en toe een rustpauze in te lassen en met een onderzoekende houding je eigen pad te bekijken. Te kijken naar de vorm en de betekenis die je aan je leven geeft. Je eerst eens af te vragen: wie ben ik eigenlijk?

Gaat niet om eeuwig gelukkig zijn

‘Ken Uzelf’ zei de Griekse filosoof Socrates ruim tweeduizend jaar geleden al. Zelfkennis stelt je in staat betere keuzes te maken, het leven te vinden dat bij jou hoort. ‘t Gaat niet om eeuwig gelukkig zijn. ‘t Gaat om de universele behoefte jezelf tot uitdrukking te brengen. Zo te leven dat je binnenwereld en je buitenwereld met elkaar harmoniëren.

We doen namelijk net of we in een maakbare wereld leven en alle identiteiten kunnen kiezen die we willen. Ik denk dat niet waar is. Die zogenaamde maakbaarheid levert alleen maar stress op. Ik denk dat je moet werken met het materiaal waar je uit gemaakt bent. Je binnenwereld onderzoeken dus.

Antwoorden op levensvragen

Bij het zoeken naar antwoorden op levensvragen maak ik gebruik van inzichten uit de psychologie, filosofie, esoterie, neurowetenschappen en spirituele tradities uit oost en west. Centraal echter staan astrologie en handleeskunde. Tijdens mijn eigen zoektocht vond ik tot mijn verrassing de meest praktische antwoorden in deze oude kennisleren.

Zowel astrologie als handleeskunde zijn erop gericht om je opnieuw kennis te laten maken met je eigen kern. Beide wijsheidsleren bieden- elk op hun eigen manier – praktische handvatten om te zicht te krijgen op wie je in essentie bent. Het gaat bij beiden niet om het doen van voorspellingen, het gaat om het verkrijgen van inzicht in jouw innerlijke dynamiek.

Keuzestress

Bezig zijn met astrologie en handlijnkunde was voor mij overigens lang een quilty pleasure en vallend in de categorie fun. Fun kan het nog steeds zijn, maar door eigen onderzoek ben ik ervan overtuigd geraakt dat deze oude wijsheidsleren ons ook in de 21ste eeuw veel te bieden hebben. Juist binnen de huidige tijdgeest van presteren, shiny pictures en keuzestress is het goed om de blik eens niet naar buiten maar naar binnen te richten.

Mindswitch

Ja, astrologie en handleeskunde kunnen helpen bij het vinden van antwoorden op belangrijke levensvragen. Maar je moet er wel even een mindswitch voor maken. Ze passen immers niet in onze huidige rationele manier van kijken. En de verbanden die ze leggen conflicteren met onze logica. Het gaat binnen zowel astrologie als handleeskunde over de samenhang tussen binnen- en buitenwereld, hemel en aarde, het bewuste en het onbewuste, over universele levenspatronen en de verborgen unieke kiemen van ons bestaan.

Nieuwsgierig wat astrologie en handleeskunde voor jou kunnen doen? Go soulsearching!

Groet!

Krista

 

Go soulsearching!

Leer jezelf beter kennen via astrologie of handleeskunde

Astrologie cursussen

Neem contact met mij op via info@kristarosendahl.nl of lees meer op kristarosendahl.nl

Pin It on Pinterest