‘Wie ben ik eigenlijk?’ en andere grote levensvragen

Grotere levensvragen hebben mij altijd al geïnteresseerd. Ons hele bestaan heeft toch wel iets bizars. We zitten met 8 miljard mensen op een aardbol die door een onmetelijke ruimte reist. Wat doen we hier? Wat is de zin van dit alles? Als religiewetenschapper ben ik geïnteresseerd in de antwoorden die de mensheid in de loop der tijd heeft bedacht. Maar over de grotere zin van dit alles durf ik zelf geen uitspraken te doen. Ik weet het namelijk niet. Wat ik wel weet, is dat je kunt kijken naar de zin die je zelf aan je eigen leven geeft. En daarvoor is het handig als je jezelf een beetje kent. Klinkt eenvoudig, maar dat kan behoorlijk lastig zijn.

‘Wie ben ik eigenlijk?’ is de lastigste vraag ever

Antwoord vinden op de vraag ‘Wie ben ik’ is niet voor iedereen eenvoudig te beantwoorden. De ‘Wie-ben-ik’ vraag is een behoorlijk lastige vraag. Wellicht zelfs een vraag die niet te beantwoorden is. Kun je jezelf eigenlijk wel helemaal kennen? Misschien niet, maar een poging in die richting kan je toch wel het nodige opleveren, in positieve zin.

De vraag ‘Wie ben ik eigenlijk?’ is al zo oud als de mensheid

In ons tijdperk hechten we sterk aan persoonlijke ontwikkeling en groei en is de ‘Wie ben ik’ vraag een belangrijke vraag om mee bezig te zijn. Maar ook in vroegere tijden hield deze vraag de mens bezig. ‘Ken Uzelf’ zei de Griekse filosoof Socrates ruim tweeduizend jaar geleden al. Oftewel: vind een antwoord op de vraag wie jij nu in wezen bent. Als je jezelf een beetje kent, ben je beter in staat om keuzes te maken die bij je passen. En al doende het leven te vinden wat bij jou hoort.

Bij de beantwoording van de ‘Wie ben ik vraag’ gaat het niet om eeuwig gelukkig zijn

Bij de zoektocht naar wie je bent gaat het niet om eeuwig gelukkig zijn. Dat is een utopie. Zo zit het leven niet elkaar. Toppen en dalen horen bij het leven, net als de dag en de nacht. Waar het wel om gaat? Het gaat om de behoefte jezelf tot uitdrukking te brengen.

De behoefte jezelf tot uitdrukking te brengen

We kennen allemaal de behoefte om onszelf te ontplooien naar onze eigen aard. Daar gaat het om bij de beantwoording van de ‘Wie ben ik’ vraag. Anders gezegd: zo te leven dat je binnenwereld en je buitenwereld met elkaar harmoniëren. En ja, je merkt dan ook dat je vaker gelukkig bent. Geluk dus als bijeffect.

Jezelf ontplooien volgens je eigen aard

Om jezelf te kunnen ontplooien volgens je eigen aard zul je de blik naar binnen moeten richten. Daar liggen jouw antwoorden. We doen namelijk vaak of we in een maakbare wereld leven en alle identiteiten kunnen kiezen die we willen. Ik denk dat niet waar is. Die zogenaamde maakbaarheid levert alleen maar stress op. Ik denk dat je moet werken met het materiaal waar je uit gemaakt bent. Je binnenwereld onderzoeken dus. Meestal hebben we weinig tijd om daarbij stil te staan en hollen we maar door.

Voor beantwoording van de ‘Wie ben ik vraag’ moet je een rustpauze inlassen

Om jezelf beter te leren kennen, is het van belang om af en toe een rustpauze in te lassen en met een onderzoekende houding je eigen pad te bekijken. Waar sta je nu? Welke paden heb je bewandeld? Wil je op het bestaande pad doorgaan? Of wil je je leven een andere richting geven?

De meest praktische antwoorden op de ‘Wie ben ik’ vraag vond ik in mijn eigen handen en horoscoop

Bij het zoeken naar antwoorden op levensvragen maak ik gebruik van inzichten uit de psychologie, filosofie, esoterie en spirituele tradities uit oost en west. Centraal echter staan astrologie en handleeskunde. Ik had het niet verwacht, maar echt, de meest praktische antwoorden op mijn vragen vond ik in deze kennisleren.

In de huidige tijdgeest van shiny pictures is het goed om de blik naar binnen te richten

Door eigen onderzoek ben ik ervan overtuigd geraakt dat deze oeroude wijsheidsleren ons ook in de 21ste eeuw veel te bieden hebben. Juist binnen de huidige tijdgeest van presteren, shiny pictures en keuzestress is het goed om de blik eens niet naar buiten maar naar binnen te richten. En te beginnen met je eigen handen en je eigen horoscoop.

Krijg antwoord op de ‘Wie ben ik vraag’ via jouw eigen handen en horoscoop

Zowel astrologie als handleeskunde zijn erop gericht om je opnieuw kennis te laten maken met je eigen kern. Beide wijsheidsleren bieden – elk op hun eigen manier – praktische handvatten om zicht te krijgen op wie je in essentie bent. Het gaat bij beiden niet om het doen van voorspellingen, het gaat om het verkrijgen van inzicht in jouw innerlijke dynamiek.

Jouw handen en horoscoop kunnen helpen bij het vinden van antwoorden op belangrijke levensvragen

Via astrologie en handleeskunde kun je jezelf beter leren kennen, maar je moet er wel even een mindswitch voor maken. Beiden passen immers niet in onze huidige rationele manier van kijken. En de verbanden die ze leggen conflicteren dan ook met onze logica. Bij zowel astrologie als handleeskunde gaat het over de samenhang tussen binnen- en buitenwereld, hemel en aarde, het bewuste en het onbewuste, over universele levenspatronen en de verborgen unieke kiemen van ons bestaan.

Ben jij op zoek naar antwoorden op belangrijke levensvragen als ‘Wie ben ik’ en ‘Hoe geef ik vorm aan mijn leven?

Kijk eens wat jouw handen en horoscoop te vertellen hebben en laat je verrassen door de wijsheid die in beiden te vinden is. Waarom zou je ze niet raadplegen? They are yours!

Groet!

Krista

PS Ook de sceptici onder ons daag ik uit: boek eens een handlezing of een horoscoopconsult en onderzoek voor jezelf of er waarde schuilt in deze wijsheidstradities die al 5.000 jaar meegaan.

Check ’t zelf

Mijn volledige astrologie- en handleesaanbod:

Vind jouw pad

Gebruik jouw handen en horoscoop als wegwijzers

Onderzoek jouw handen en horoscoop bij Handleeslab en Astrologielab

Over Krista

religiewetenschapper – astroloog – handlijnkundige

Volgde ooit in een ver verleden een praktisch gerichte Heao-opleiding. Reisde 2 jaar door Azië. Werkte 20 jaar als marketingmanager voor tijdschriften. Studeerde tussendoor cum laude af als religiewetenschapper. Volgde daarna de 3-jarige opleiding handleeskunde bij Ellen Duim en een 4-jarige astrologieopleiding bij Karen Hamaker. Startte in 2016 met een handleespraktijk (Handleeslab) en voert nu onder eigen naam – kristarosendahl.nl – een combinatiepraktijk astrologie en handanalyse.

Gratis ebook cursus astrologie met de 3 gouden regels van het duiden

Wil je meer weten over je eigen horoscoop?

 

Dan heb ik een geweldige basiscursus astrologie voor jou:

• 3 gouden regels van de astrologie

• kernbetekenissen van planeten, huizen en dierenriemtekens

• super handig stappenplan om jouw eigen horoscoop te duiden

 

Gratis en hier te downloaden. Je kunt dus meteen starten met de cursus.  

 

 

Privacyverklaring

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest