Jouw handen maken jouw persoonlijke ontwikkeling zichtbaar

Dat klinkt intrigerend. Maar hoe werkt dat dan? Wat vertellen handen eigenlijk over jouw persoonlijke ontwikkeling? Welke kenmerken van de handen spelen hierbij een rol? En op welke wijze kun je jouw eigen innerlijke ontwikkeling volgen via je eigen handen?

Op deze vragen ga ik je een antwoord geven. Na afloop weet je wat jouw handen onthullen over jouw persoonlijke ontwikkeling.

Handen in relatie tot persoonlijke ontwikkeling: hoe zit dat?

Dat jouw handen het verhaal van jouw persoonlijke ontwikkeling laten zien, klinkt voor jou misschien in eerste instantie vreemd. Althans, toen ik hier zelf tijdens mijn opleiding tot handlijnkundige over hoorde, keek ik er wel van op. Eerste gedachte was ‘intrigerend, maar is dat zo?’ Tweede gedachte: ‘hoe werkt dat dan?’

Zie je in je handen je eigen persoonlijke ontwikkeling terug?

Laat ik eerst even inzoomen op die eerste gedachte ‘is dat zo’? Zie je in je handen je eigen persoonlijke ontwikkeling terug?’ Om überhaupt in deze gedachtegang mee te gaan, moet je je openstellen voor het centrale uitgangspunt van het handlezen. Namelijk dat onze handen de spiegels zijn van lichaam, ziel en geest. Hier zal ik je kort iets meer over vertellen.

Handleeskunde richt zich op het vergroten van zelfinzicht

Handleeskunde is een oeroud kennisveld, dat zich richt zich op het beter leren kennen van jezelf. De kennis van handvormen, patronen en handlijnen is niet van vandaag op morgen ontstaan, maar is in de loop van de eeuwen (!) opgebouwd door gedegen studie van miljoenen handen. Jouw handen onthullen dan ook meer over jezelf dan je wellicht weet. Ze staan eigenlijk bomvol met informatie over jou.

Jouw handen zijn gedetailleerde informatiedragers die licht werpen op jouw karakter en innerlijke ontwikkeling

Als handanalist kan ik jouw handcode kraken. En de informatie die er in jouw handen staat vertalen naar talenten en mogelijkheden, maar ook naar valkuilen en blokkades. En geloof me, de informatie over jouw persoonlijke hindernissen, dat waar je jezelf dwarszit, is net zo waardevol of misschien nog wel waardevoller dan weten waar je goed in bent.

Hoe kunnen handen zoveel informatie bevatten? Hoe werkt dat dan?

Hoe het kan dat handen zoveel informatie over jouw innerlijke wereld bevatten, is nog niet helemaal duidelijk. Een mogelijke verklaring zou kunnen liggen in de nauwe verbinding tussen onze hersenen en handen.

Handen kunnen veranderen in de loop van de tijd

Maar het verhaal over onze handen gaat nog een stapje verder. En dat heeft te maken met een ander kenmerk van onze handen, namelijk dat handen kunnen veranderen in de loop van de jouw leven. En dat is interessant in verband met het zichtbaar maken en volgen van jouw persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling: jouw handen laten zien waar jij nu staat

Jouw handen laten zien hoe ’t nu – op dit moment – met jou gaat. Hou je je eigen grenzen niet goed genoeg in de gaten? Ben je druk en gestrest? Al die dingen zie je meteen terug in je handen. Maar handen laten niet alleen zien hoe het nu met je gaat. Ze laten ook zien waar je vandaan komt, wat je hebt meegemaakt.

Persoonlijke ontwikkeling: jouw handen laten ook zien welk pad je hebt afgelegd

Jouw persoonlijke ontwikkeling wordt ook zichtbaar in jouw handen, doordat ze het pad laten zien wat je hebt afgelegd. Ze vertellen een groter verhaal. Hoe je bent opgegroeid, welke richting je hebt gekozen, wat je als obstakels bent tegengekomen en nog veel meer. Alles wat er van binnen gebeurt (en is gebeurd) staat in je handen.

Jouw handen laten jouw persoonlijke ontwikkeling zien

Jouw handen kunnen veranderen en laten daardoor ook zien hoe je je innerlijk hebt ontwikkeld

Jouw handen kunnen dus veranderen in de loop van de tijd. Althans, bepaalde kenmerken van handen kunnen veranderen. Er zijn ook een aantal kenmerken die niet veranderen, deze vormen samen het fundament van jouw karakter. Denk hierbij met name aan de vorm van jouw handen en de patronen op de toppen van jouw vingers en duimen.

De lijnen en tekens in jouw handen kunnen wel in de loop van je leven veranderen. Zij laten namelijk zien hoe je met je karaktereigenschappen omgaat. Als je veranderingen in je leven doorvoert, zullen op termijn bepaalde lijnen en tekens ook veranderen.

Maak je andere keuzes dan zie je dat terug in jouw handpalmen

Verander je van pad, dan zie je dat terug in jouw handen. Sommige lijnen verschijnen of verdwijnen in een maand tijd, andere veranderen langzaam over de jaren heen.

Jouw innerlijke ontwikkeling wordt dus zichtbaar in jouw handen

Het is eigenlijk best simpel. Vergelijk het met het wandelen in een bos. Als jij vandaag besluit om een klein, nauwelijks aangegeven, paadje in te slaan. En je doet dat morgen weer en de dag erna weer, dan zul je op een gegeven moment op een echt pad lopen.  Door die keuze te maken, daar elke dag te lopen, ontstaat vanzelf dat paadje. En zo werkt ’t ook met de lijnen in je hand. Als je andere keuzes maakt, andere paadjes bewandelt, dan ga je dat op een gegeven moment terugzien in de lijnen van je hand. Er komen nieuwe lijntjes bij, oude lijnen vervagen.

Alle veranderingen in jouw leven laten dus tekens achter in jouw handen

Alle gebeurtenissen in je leven laten dus hun tekens achter in jouw handen. Als je een periode minder goed in je vel zat, kun je dat op de lijnen van je hand terugzien. En het feit dat handen kunnen veranderen maakt ook dat het interessant kan zijn om op verschillende momenten in je leven handafdrukken te laten maken.

Handafdrukken kun je zien als foto’s van jouw innerlijke wereld

En waarom zou je niet af en toe een foto van je eigen binnenwereld maken? Zie ’t maar als een soort van inner selfie. Helemaal leuk als je dat om de zoveel jaar doet. Als je over een langere periode handafdrukken achter elkaar legt, krijg je een mooi beeld van je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Jouw persoonlijke ontwikkeling in de tijd vastgelegd via jouw handafdrukken

Als je over een groot aantal jaren handafdrukken van jezelf hebt, ga je zien welk pad je hebt bewandeld. Zo zie je hoe je in de ene levensfase open stond voor alle indrukken, het leven omarmde. En hoe je in een andere levensfase geslotener was. Je kunt zien hoe je bepaalde talenten en mogelijkheden ruimte hebt gegeven. Keuzes hebt gemaakt, andere paden bent gaan bewandelen. Maar ook de impact van moeilijke periodes, tijden van verdriet, depressie of rouw. Verzamel al deze handafdrukken door de tijd heen en je hebt een uniek fotoboek van jouw eigen innerlijke ontwikkeling.

Een uniek fotoboek van jouw persoonlijke ontwikkeling

In dit artikel heb ik jou meer willen vertellen over jouw eigen handen en hoe jouw handen jouw persoonlijke ontwikkeling zichtbaar maken. Het is ontzettend interessant om jezelf in de tijd te volgen door periodiek handafdrukken te laten maken en de verschillen over de jaren heen te zien.

Zelf een fotoboek van jouw eigen persoonlijke ontwikkeling aanleggen?

Als je interesse hebt om te beginnen met de aanleg van een uniek fotoboek van jouw eigen persoonlijke ontwikkeling, neem dan contact op met mij. In overleg plannen we dan een handleesconsult of – als je al eerder een handlezing hebt gedaan – een verdiepingsconsult. Neem dan natuurlijk wel de al eerder gemaakte handafdrukken mee naar het consult.

Groet!

Krista

PS Interesse om je eigen handen in de tijd te volgen? Lees meer over de mogelijkheden van een  handleesconsult of een verdiepingsconsult.

Check ’t zelf

Mijn volledige astrologie- en handleesaanbod:

Vind jouw pad

Gebruik jouw handen en horoscoop als wegwijzers

Onderzoek jouw handen en horoscoop bij Handleeslab en Astrologielab

Over Krista

religiewetenschapper – astroloog – handlijnkundige

Volgde ooit in een ver verleden een praktisch gerichte Heao-opleiding. Reisde 2 jaar door Azië. Werkte 20 jaar als marketingmanager voor tijdschriften. Studeerde tussendoor cum laude af als religiewetenschapper. Volgde daarna de 3-jarige opleiding handleeskunde bij Ellen Duim en een 4-jarige astrologieopleiding bij Karen Hamaker. Startte in 2016 met een handleespraktijk (Handleeslab) en voert nu onder eigen naam – kristarosendahl.nl – een combinatiepraktijk astrologie en handanalyse.

Gratis ebook cursus astrologie met de 3 gouden regels van het duiden

Wil je meer weten over je eigen horoscoop?

 

Dan heb ik een geweldige basiscursus astrologie voor jou:

• 3 gouden regels van de astrologie

• kernbetekenissen van planeten, huizen en dierenriemtekens

• super handig stappenplan om jouw eigen horoscoop te duiden

 

Gratis en hier te downloaden. Je kunt dus meteen starten met de cursus.  

 

 

Privacyverklaring

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest