Ken je dat? Je hebt je horoscoop ergens van een site gehaald en staart nu naar een cirkel met overal symbolen en lijnen, die kriskras door de cirkel lopen. Leuk zo’n horoscoop, maar hoe moet je dit nu lezen?

Hoe lees je een horoscoop? Waar begin je?

Realiseer je dat astrologie een symbooltaal is. Haar alfabet wordt gevormd door planeten, dierenriemtekens en huizen. Een taal dus. En net als met een echte taal spreek je die niet zomaar van de een op de andere dag. Er gaat dan ook wel wat tijd overheen voordat je een horoscoop kunt duiden. Maar waar begin je?

Als je zelf jouw horoscoop wilt leren lezen, begin dan bij de 3 bouwstenen

Een goed begin is het leren kennen van de basis bouwstenen waaruit een horoscoop is opgebouwd. Er zijn er 3 en die gaan we kort bespreken.

Een horoscoop wordt gevormd door de volgende 3 bouwstenen:

  1. Planeten
  2. Tekens van de Dierenriem
  3. Huizen

 

Zelf je horoscoop lezen: begin bij het leren kennen van de 10 planeten

Elke horoscoop bevat de 10 planeten van ons zonnestelsel. De Zon en de Maan zijn natuurlijk geen planeten, maar in de taal van de astrologie noemen we ze wel zo. En verder zie je in de horoscoopcirkel staan: Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto.

Planeten vertellen over het WAT

Belangrijk om te onthouden is het volgende: de planeten vertegenwoordigen elk een bepaalde drijfveer, een bepaalde activiteit. Net als bij een werkwoord. Ze vertellen over het WAT.

Zo staat de Zon in de horoscoop voor de behoefte om jezelf te zijn. De Zon staat voor de dynamiek om ons eigen centrum te vinden en onszelf op een positieve manier in het licht te zetten en te verwerkelijken.

Voor het lezen van je horoscoop moet je ook iets weten van de 2e bouwsteen: de tekens van de Dierenriem

De 2e bouwsteen van de horoscoop wordt gevormd door de 12 tekens van de Dierenriem. Ook vaak sterrenbeelden genoemd. Je kent ze wel: Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen.

Tekens van de Dierenriem vertellen over het HOE

De tekens van de Dierenriem vertegenwoordigen 12 manieren waarop je een bepaalde behoefte kunt invullen.  Ze vertellen over het HOE, over 12 manieren om iets te doen.

Voorbeeld: met de Zon in het teken Ram, zul je jezelf het liefst op een Ram-manier aan de wereld presenteren. Hoe dat is? Met veel vuurkracht, ideeën, pionierend, avontuur…Staat jouw Zon in het water-teken Vissen, dan wil je jezelf op een heel andere manier in de wereld neerzetten. Voor jou is het van belang dat je jouw helende en verbindende vermogens in het licht kunt zetten.

De 3e bouwsteen die je nodig hebt om je horoscoop te duiden: de 12 Huizen 

Om je eigen horoscoop te lezen, moet je ook iets meer weten van de astrologische huizen. De horoscoopcirkel is verdeeld in 12 taartpunten: de 12 huizen. De Ascendant vormt het startpunt van het 1e huis. Tegen de klok in volgen de andere huizen, eindigend met het 12e huis.

De huizen vertellen over het WAAR

De huizen vertegenwoordigen 12 levensgebieden/psychologische ervaringsgebieden. Elk taartpuntje staat dus voor een bepaald levensgebied.

Weer even terug naar het voorbeeld. Stel nu dat de Zon in het teken Ram in het 10e huis staat. Dus helemaal bovenin de horoscoopcirkel. Hoe duid je dat dan? Het 10e huis staat als levensgebied voor onze maatschappelijke profilering. Het is als het ware ons visitekaartje naar buiten en geeft aan ‘zo wil ik gezien worden’.

Met de Zon in Ram in het 10e huis wil je op het maatschappelijke toneel gezien worden als een pionier, een leider, iemand die de boel in beweging houdt.

Een horoscoop is meer dan ‘je bent Ram of Vissen’

Je ziet: alleen over jouw Zon valt al veel meer te vertellen dan alleen het simpele ‘je bent Ram of Vissen’. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de aspecten. Dat zijn hoeken die de planeten onderling maken en die aangeven of de ‘onderlinge samenwerking’ wel of niet soepel verloopt.

Bij het lezen van een horoscoop kijk je naar heel verschillende factoren

Bij een volledige horoscoopduiding kijk je niet alleen naar de positie van de Zon, maar ook naar de Maan en de overige planeten. Je kijkt naar de verdeling van de elementen (vuur, aarde, lucht en water), de huizenverdeling, aspecten en nog veel meer. Hiermee geef je woorden aan een specifieke innerlijke psychische dynamiek.

Via een horoscoopreading geef je woorden aan je eigen  innerlijke dynamiek

Door het zelf lezen (of laten lezen) van jouw horoscoop krijg je zicht op talenten en mogelijkheden die echt alleen door jou verwezenlijkt kunnen worden. Maar minstens zo waardevol is het verkrijgen van helderheid over de spanningsvelden in jezelf. Daar waar je jezelf om onverklaarbare redenen dwarszit of afremt. Ik merk in mijn praktijk ook dat een horoscoopduiding veel rust kan brengen. Je krijgt een beter begrip van jezelf en waarom je de dingen doet. 

Samenvattend: duid je eigen horoscoop (of laat ‘m duiden) en leer jezelf beter kennen

Door zelf je eigen horoscoop te duiden, leer je jezelf beter kennen. Daarbij kan kennis van je eigen horoscoop je door moeilijke tijden heen helpen en vleugels geven in tijden waarin het je voor de wind gaat. Er zit wel de nodige studietijd in, dat is nu eenmaal zo. Zoals ik al schreef; vergelijk het met het leren van een nieuwe taal.

Om je op weg te helpen, heb ik een (vind ik zelf) geweldige basiscursus astrologie ontwikkeld. Ik neem je hier stap voor stap mee in het duidingsproces.  En echt: na het lezen van deze cursus (de 3 gouden regels van de astrologie) kun je zelf aan de slag met het lezen (duiden) van je eigen horoscoop.

Interesse? Download dan hier mijn gratis basiscursus over de 3 gouden regels van het duiden.

Kan ook zijn dat je de horoscoopduiding liever uitbesteedt; lees hier alles over het boeken van een horoscoopconsult bij mij.

 

 

Groet!

Krista

Gratis e-book astrologie

Cover gratis basiscursus astrologie

Ben je nieuwsgierig naar jouw eigen horoscoop?

Heb je al veel informatie gevonden, maar weet je niet hoe je dat alles moet combineren?

Download dan gratis mijn e-book ‘De 3 gouden regels van de astrologie’.

Hierin vertel ik je precies wat je nodig hebt om zelf met het duiden van jouw geboortehoroscoop te beginnen.

 

Check ’t zelf

Mijn volledige astrologie- en handleesaanbod:

Vind jouw pad

Gebruik jouw handen en horoscoop als wegwijzers

Onderzoek jouw handen en horoscoop bij Handleeslab en Astrologielab

Over Krista

religiewetenschapper – astroloog – handlijnkundige

Volgde ooit in een ver verleden een praktisch gerichte Heao-opleiding. Reisde 2 jaar door Azië. Werkte 20 jaar als marketingmanager voor tijdschriften. Studeerde tussendoor cum laude af als religiewetenschapper. Volgde daarna de 3-jarige opleiding handleeskunde bij Ellen Duim en een 4-jarige astrologieopleiding bij Karen Hamaker. Startte in 2016 met een handleespraktijk (Handleeslab) en voert nu onder eigen naam – kristarosendahl.nl – een combinatiepraktijk astrologie en handanalyse.

Gratis ebook cursus astrologie met de 3 gouden regels van het duiden

Wil je meer weten over je eigen horoscoop?

 

Dan heb ik een geweldige basiscursus astrologie voor jou:

• 3 gouden regels van de astrologie

• kernbetekenissen van planeten, huizen en dierenriemtekens

• super handig stappenplan om jouw eigen horoscoop te duiden

 

Gratis en hier te downloaden. Je kunt dus meteen starten met de cursus.  

 

 

Privacyverklaring

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest