Zelf krijg ik altijd een licht gevoel van irritatie als ik zo’n zin zie staan als ‘sta je in je eigen kracht?’. Alsof we het niet al druk genoeg hebben en onze ‘to do ’ lijst nooit korter, maar altijd weer langer wordt. Weer een actiepunt erbij. In je eigen kracht staan.

Eigen bron van kracht

Ik moet ook echt even over mijn eigen schaduw heen springen om ’t er toch over te gaan hebben. Want er zit wel iets in. In die eigen kracht. In het aangesloten zijn op je eigen bron. Misschien vind ik dat eigenlijk wel een betere formulering.

Om te weten of je bent aangesloten op je eigen bron, hoef je niet af te reizen naar een ashram in India of duizend en een boeken te lezen (alhoewel ’t allebei wel heel leuk is natuurlijk).

Handen zijn eerlijke raadgevers

Je hoeft eigenlijk alleen maar in je eigen handen te kijken. Handen zijn de meest eerlijke raadgevers die ik ken. Ze laten namelijk zien hoe ’t echt met je gaat. Zit je goed in je vel of niet? Ben je te druk? Heb je zicht op je eigen grenzen of laat je iedereen daar lekker overheen denderen?

Aan je handen kun je zien of je aangesloten bent op je eigen krachtbron. Oké, klinkt interessant, denk je misschien terwijl je dit leest, maar waar kijk je dan naar? Hoe zie je dat dan in je handen terug? Met een geoefend handlees-oog let je natuurlijk op heel veel verschillende kenmerken, maar als leek kun je met de volgende 2 kijk-tips je voordeel doen:

Tip 1: Hoe druk zijn jouw handen?

Drukke handen wijzen op een druk hoofd. Te veel prikkels en te weinig ontspanning. Maar hoe zie je nu of je handen druk zijn of niet?

Hierbij 2 voorbeelden:

Dit is een voorbeeld van een relatief drukke handpalm. Je ziet hier heel veel dwarslijntjes in de handpalm staan.
Voorbeeld relatief rustige handpalm met duidelijke primaire lijnen en weinig dwarslijntjes

Zie je in de eerste afbeelding al die lijnen dwars door de hand lopen? Daaraan zie je dat de hand druk is. Als je dit bij jezelf ziet, dan weet je dat er te veel indrukken in je rond blijven zingen. Waarschijnlijk  wist je dat al, maar nu zie je die drukte ook echt in je handen staan.

Met drukke handen is het moeilijk om zaken helder voor jezelf te krijgen. Vergelijk het maar met het kijken door een bril of ruit met vuilaanslag. Dat levert een vertroebeld beeld op, waardoor je meer moeite moet doen om goed te zien.

Vertroebeld beeld

Een te vol hoofd en te veel prikkels vertroebelen dus het zicht op jouw innerlijk landschap. Daardoor kan het moeilijk zijn, om de talenten en mogelijkheden die er in je handen staan ook daadwerkelijk neer te zetten.

Overbodige prikkels

Weg dus met al die overbodige prikkels. Opruimen. Kijken waar je nu zoveel tijd aan kwijt bent. En of je alle ballen die je nu in de lucht houdt daar elke dag weer in wilt houden. Makkelijk gesproken, moeilijk gedaan. Dat begrijp ik. Maar als je handen heel druk zijn, zul je toch moeten gaan kijken hoe je de dagelijkse prikkels kunt verminderen en de dagelijkse ontspanning kunt opschalen.

je handen kunnen fungeren als spiegel voor je innerlijke wereld

Tip 2: Hoe stel je jouw grenzen?

Blijf er nog even bij, want we gaan nog een ander punt bekijken. Iets waar we allemaal min of meer last van hebben. Het stellen van gezonde grenzen.

Als iedereen continu over je grenzen heen gaat, wordt het ook moeilijk om bij je eigen talenten en mogelijkheden te komen.

Te veel pakjes van de bezorger

Denk even aan een pakketbezorger. En stel je voor dat deze persoon alle bestellingen van familie, vrienden en collega’s bij jou aflevert. En niet alleen vandaag, morgen weer en overmorgen weer.

Op een gegeven moment kun je echt je eigen pakjes niet meer vinden, want je huis staat helemaal volgestapeld met boeken, jurkjes, schoenen en maaltijdboxen van anderen.

Dan wordt het tijd om daar paal en perk aan te gaan stellen en niet alles meer te accepteren. In je handen kun je zien of je veel te veel ‘pakjes aanneemt’. En wel op de volgende plaats:

Rode dwarslijnen die de levenslijn doorsnijden geven aan dat je je grenzen niet goed aangeeft

Kijk of je jouw levenslijn kunt vinden. Dat is een lijn die begint tussen duim en wijsvinger en met een boogje richting je pols loopt. Op de afbeelding boven is ’t de zwarte lijn. En kijk of er bij jou dwarslijntjes door de levenslijn gaan (in het voorbeeld heb ik deze dwarslijntjes rood gemaakt). Als je er hier veel van hebt, dan weet je dat je ‘te veel pakjes aanneemt’. Je bent te lief, te aardig. Je vindt het te ingewikkeld om ‘nee’ te zeggen.

Met vuile ruiten en een huis vol met pakjes sta je niet bepaald in je eigen kracht

Dit zijn 2 voorbeelden om te laten zien hoe jouw handen aan jou kunnen laten zien of je ‘in je kracht staat’ of niet. Met vuile ruiten en een huis volgestapeld met pakjes van een ander – zit je niet echt lekker comfortabel in je eigen huis. Met een grote schoonmaak en duidelijker regels voor de pakketbezorger kom je al een heel eind.

Laat jouw handen spreken

Jouw handen hebben jou nog veel meer te vertellen. Via een handleesconsult krijg je ook zicht op de diepere laag in jezelf die te maken heeft met jouw spark. Met dat wat jouw ziel doet zingen. En waar je – als je wat van die drukte kwijt raakt – makkelijker bij kunt komen. Tja, en dan ben ik terug bij het begin van dit verhaal: dan sta je in contact met je eigen krachtbron.

Benieuwd wat jouw handen je allemaal kunnen vertellen over jezelf? Lees meer

Groet!

Krista

Check ’t zelf

Mijn volledige astrologie- en handleesaanbod:

Vind jouw pad

Gebruik jouw handen en horoscoop als wegwijzers

Onderzoek jouw handen en horoscoop bij Handleeslab en Astrologielab

Over Krista

religiewetenschapper – astroloog – handlijnkundige

Volgde ooit in een ver verleden een praktisch gerichte Heao-opleiding. Reisde 2 jaar door Azië. Werkte 20 jaar als marketingmanager voor tijdschriften. Studeerde tussendoor cum laude af als religiewetenschapper. Volgde daarna de 3-jarige opleiding handleeskunde bij Ellen Duim en een 4-jarige astrologieopleiding bij Karen Hamaker. Startte in 2016 met een handleespraktijk (Handleeslab) en voert nu onder eigen naam – kristarosendahl.nl – een combinatiepraktijk astrologie en handanalyse.

Gratis ebook cursus astrologie met de 3 gouden regels van het duiden

Wil je meer weten over je eigen horoscoop?

 

Dan heb ik een geweldige basiscursus astrologie voor jou:

• 3 gouden regels van de astrologie

• kernbetekenissen van planeten, huizen en dierenriemtekens

• super handig stappenplan om jouw eigen horoscoop te duiden

 

Gratis en hier te downloaden. Je kunt dus meteen starten met de cursus.  

 

 

Privacyverklaring

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest