Van alle dingen die je uit een horoscoop kunt halen, ben ik misschien wel het meest fan van de Maansknopen. Iedere keer ben ik verbaasd over de kracht en de wijsheid van de kennis die verbonden is met de Maansknopen. Voor ik jou hier meer over vertel eerst heel kort – I promise – in het algemeen iets over de Maansknopen.

Symbool van de Noordelijke Maansknoop

Heb je toevallig een uitdraai van jouw horoscoop? Hoeft niet, maar als je ‘m hebt is het wel leuk om ‘m er even bij te pakken. Naar alle waarschijnlijkheid zie je ergens in de horoscoopcirkel het volgende tekentje staan:

Dit is het symbool van de Noordelijke Maansknoop

Dit is het symbool van de Noordelijke Maansknoop. Meestal wordt alleen de Noordelijke Maansknoop in een horoscooptekening aangegeven.  Maar als je de positie van de Noordelijke Maansknoop weet, dan is de Zuidelijke Maansknoop makkelijk te vinden. Deze ligt namelijk precies tegenover de Noordelijke Maansknoop.  De Zuidelijke Maansknoop herken je aan het volgende symbool:

Zo ziet het symbool van de Zuidelijke Maansknoop eruit

Voorbeeldje ter verduidelijking: je ziet de Noordelijke Maansknoop in het 12e huis staan, op 14 graden in het teken Tweelingen. De Zuidelijke Maansknoop staat hier recht tegenover. In dit voorbeeld staat de Zuidelijke Maansknoop dus in het 6e huis, op 14 graden Boogschutter.

Hoewel je dus vaak alleen het symbool van de Noordelijke Maansknoop ziet staan, spelen ze wel allebei een rol in de duiding. En daar ga ik je nu meer over vertellen, te beginnen bij de Zuidelijke Maansknoop.

Zuidelijke Maansknoop gaat over jouw comfort zone

Op de plek van de Zuidelijke Maansknoop staat jouw plofbank. Daar drink je je thee, heb je de chocolaatjes onder handbereik of kun je makkelijk bij een glaasje wijn komen.

Kortgezegd: de Zuidelijke Maansknoop staat voor relaxstand, thee en Netflix. Het is jouw comfort zone. De plek waar het bijzonder goed toeven is.

Maar ook de plek waar weinig nieuws gebeurt. Je kent je omgeving. Je weet wat je kunt verwachten. Avontuur is hier ver te zoeken. Daarvoor moet je toch echt van de bank af en de deur uit. Je voelt ‘m wellicht al aankomen: de Noordelijke Maansknoop heeft te maken met dat laatste, met de deur uit gaan.

Noordelijke Maansknoop voelt in eerste instantie verre van comfy

Jouw Noordelijke Maansknoop vormt voor jou onbekend terrein. Het is op reis gaan, maar niet weten of je de plek van bestemming ooit zult bereiken.

Dus geen easy package tour met een taxidriver die jouw naam op een bord heeft staan bij aankomst op een onbekende luchthaven.  En weten dat je binnen no time even kunt bijkomen in eigen hotelkamer. Waar je het zweet van de reis van je af kunt douchen. En je benen kunt strekken op een zacht bed.

Dit is het dus niet als ik het heb over onbekend terrein. Integendeel. Het is de deur achter je dicht trekken en niet weten wat het leven voor je in petto heeft. Of er überhaupt ergens een zacht bed op je wacht. Verre van comfy dus. Het kan angst oproepen en gevoelens van ‘waar ben ik aan begonnen’? En als je aan jezelf vraagt ‘wil ik dit wel?’, dan is het antwoord naar alle waarschijnlijkheid negatief.’

De Noordelijke Maansknoop lijkt dus in eerste instantie niet zo aantrekkelijk om verder te onderzoeken.

Dus ja, waarom zou je hieraan beginnen?

Er is toch niets mis mee om lekker thuis, op de plofbank te blijven hangen? Opzich niet, doe wat je wilt. Maar. Er is wel een maar. Je loopt het gevaar dat je je op een gegeven moment ontevreden begint te voelen over je leven. De hele dag Netflixen gaat je op een gegeven moment tegenstaan.

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je bent vastgedraaid in een groef. Dat je denkt ‘is this all there is’? Het antwoord weet je waarschijnlijk al. Nee natuurlijk niet. There is a whole life waiting for you. Maar je moet er wel op uit. Uit je vertrouwde omgeving. Het onbekende tegemoet.

Volg de wegwijzer van jouw Noordelijke Maansknoop

Het bijzondere is dat er in jouw horoscoop een aanwijzing zit in welke richting je het moet zoeken. De Noordelijke Maansknoop geeft luid en duidelijk aan welke kant je op moet als je op zoek bent naar voldoening. Naar een innerlijk gevoel van ‘nu klopt het’ en ‘nu zit ik op mijn plek’. En echt, die plek is voor iedereen anders.

Want hoewel we de hele dag belaagd worden door gephotoshopte plaatjes over hoe het ‘goede leven’ er uit ziet – staat de pot met goud in de vorm van voldoening voor iedereen op een andere plek. Kans is groot dat wat mij zielsgelukkig maakt, jou minder kan boeien. En vice versa.

Maansknopen wijzen de weg naar jouw bestemming

De dynamiek van de Maansknopen is dus als volgt:

  • Op een plek in jouw horoscoop staat jouw plofbank. Daar staat de Zuidelijke Maansknoop. Het is erg aanlokkelijk om op deze bank te blijven hangen. Maar niemand merkt je hierop. En je kunt barsten van de talenten maar niemand zal het weten.
  • Tegelijk staat er een richtingaanwijzer in jouw horoscoop: de Noordelijke Maansknoop. Die zegt ‘ga de deur uit, die kant uit’. Je wordt niet gelukkig van thuisblijven en Netflix kijken. Als je daar al je tijd aan spendeert krijg je later spijt. En kunnen gedachten als ‘wat heb ik met mijn leven gedaan?’ je het leven zuur maken.
  • Voor voldoening, zegt die Noordelijke Maansknoop, moet je mijn kant opkomen. Dus: je huis uit, op stap gaan, onbekend gebied betreden en angsten overwinnen.
  • En als je dat doet ga je merken dat je in een flow komt, dat er mensen en kansen op je pad komen. En dat je opeens het gevoel hebt ‘nu klopt het, nu zit ik op mijn plek’.

Meer weten van jouw Maansknopen?

Waar staat jouw plofbank? Hoe ziet het voor jou onbekende gebied eruit? En nog belangrijker: welke stappen je moet zetten om voldoening te ervaren?

Als je hier meer van wilt weten, is de online cursus over de Maansknopen ‘Ontdek de verborgen rode draad van jouw bestaan’ wellicht wat voor jou.

En ja, naast de omschrijving van jouw plofbank en onbekende zone, vind je er alle informatie die jou vertellen waar jouw pot met goud in de vorm van voldoening te vinden is.

Bij de cursus ontvang je ook jouw geboortehoroscoop en een stappenplan. 

Of zoek in deze tabel alvast op in welke dierenriemtekens jouw Maansknopen staan:

Check ’t zelf

Mijn volledige astrologie- en handleesaanbod:

Vind jouw pad

Gebruik jouw handen en horoscoop als wegwijzers

Onderzoek jouw handen en horoscoop bij Handleeslab en Astrologielab

Over Krista

religiewetenschapper – astroloog – handlijnkundige

Volgde ooit in een ver verleden een praktisch gerichte Heao-opleiding. Reisde 2 jaar door Azië. Werkte 20 jaar als marketingmanager voor tijdschriften. Studeerde tussendoor cum laude af als religiewetenschapper. Volgde daarna de 3-jarige opleiding handleeskunde bij Ellen Duim en een 4-jarige astrologieopleiding bij Karen Hamaker. Startte in 2016 met een handleespraktijk (Handleeslab) en voert nu onder eigen naam – kristarosendahl.nl – een combinatiepraktijk astrologie en handanalyse.

Gratis ebook cursus astrologie met de 3 gouden regels van het duiden

Wil je meer weten over je eigen horoscoop?

 

Dan heb ik een geweldige basiscursus astrologie voor jou:

• 3 gouden regels van de astrologie

• kernbetekenissen van planeten, huizen en dierenriemtekens

• super handig stappenplan om jouw eigen horoscoop te duiden

 

Gratis en hier te downloaden. Je kunt dus meteen starten met de cursus.  

 

 

Privacyverklaring

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest