‘Jouw linker- en rechterhand verschillen nogal van elkaar’. Zo vertelde Ellen Duim mij ooit tijdens een handleesconsult, 15 jaar geleden. Ik kan me herinneren dat ik enigszins verschrikt een blik op mijn handpalmen wierp. Ja, inderdaad. Ze had gelijk. De lijnen in mijn linkerhand volgden een heel ander spoor dan de lijnen in mijn rechterhand. Wat vreemd. Dat had ik echt nooit eerder gezien. Nooit opgelet. Best apart als je bedenkt dat je je handen de hele dag ziet en gebruikt.

Zie jij verschillen tussen je linker- en je rechterhand?

Hoe zit dat bij jou? Hoe lopen jouw handlijnen? Lopen ze in beide handen ongeveer gelijk of zie je verschillen? Hierbij een voorbeeld van mijn eigen handen. Zoals je ziet verschillen de lijnen links en rechts nogal van elkaar.

voorbeeld van handen waarin de lijnen links en rechts van elkaar verschillen

 

Oké, interessant om te zien. Maar wat betekent dat dan? Daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om. Dat ga ik je zo vertellen. Maar eerst kort iets over onze handen en waar ze voor staan.

Verschillen tussen beide hersenhelften

Handen zijn kruiselings met onze hersenen verbonden. Jouw linkerhand is verbonden met jouw rechterhersenhelft. En jouw rechterhand is verbonden met jouw linkerhersenhelft. En dit gegeven is van belang.

Dat zit als volgt. Creatieve processen en gevoelens zijn gekoppeld aan onze rechterhersenhelft. En ons verstand zetelt in de linkerhersenhelft. Natuurlijk is dit enigszins zwart/wit gesteld. Beide hersenhelften zijn met elkaar verbonden en actief bij alles wat we doen. Maar het onderscheid is er wel. Als je leest, praat of schrijft zie je meer activiteit in je linkerhersenhelft. En als je in de natuur wandelt, tekent of mediteert zie je meer gedeeltes van je rechterhersenhelft oplichten.

En vanwege die kruiselingse verbinding krijg je via je linkerhand zicht op je verlangens en gevoelens. En vertelt je rechterhand over logica en ratio.

Linkerhand is gevoel, rechterhand verstand

Grof gezegd: linkerhand is gevoel, rechterhand verstand. En, nu kom ik waar ik heen wil. Als er namelijk grote verschillen zijn tussen beide handen, dan wijst dat op een spanningsveld tussen gevoel en verstand. Alsof je twee mensen in je hebt wonen die totaal iets anders willen. Hoe pakt dat uit? Een voorbeeld. Je voelt blijdschap en opwinding van het idee om van baan te veranderen. En tegelijk doemt de gedachte ‘ja, maar…’ in je op. En daar blijft het niet bij. In no time heb je 10 redenen bedacht waarom je echt niet van baan kunt veranderen. Weg blijdschap. Hart en hoofd zijn het niet met elkaar eens. Lastig!

Er is ook een plusje

Als de lijnen nogal van elkaar verschillen is er ook een plusje. Je beschikt hiermee namelijk over een brede waaier van talenten en mogelijkheden. Je hebt als het ware verschillende gereedschappen in huis om de klus te klaren.

Samenwerking tussen hart en hoofd

Maar, oké, dan moet je wel een manier vinden om hart en hoofd te laten samenwerken. Hoe doe je dat? De beste tip die ik je kan geven is als volgt: neem de talenten en mogelijkheden die in je linkerhand staan serieus. Neem die als startpunt. Ga daarvan uit. En kijk vervolgens, hoe je de mogelijkheden van je rechterhand in kan zetten om de talenten uit je linkerhand tot bloei te brengen. Op die manier zet je jouw verstandelijke vermogens op een constructieve manier in. Namelijk om de juiste condities te scheppen die je nodig hebt om tot wasdom te komen.

Luister niet alleen naar je hart

Het is dus niet ‘volg je hart en dan komt alles goed’. Integendeel. Het is eerder ‘luister naar je hart, neem wat je hoort serieus. En betrek dan je verstand erbij, om te kijken hoe je je hartsverlangen in de wereld kunt zetten.

Alle kennis die je nodig hebt is terug te vinden in je handen

Jouw handen kunnen je hierbij de weg wijzen. Alle kennis die je nodig hebt om je eigen pad te gaan is hier te vinden. Maak gebruik van ze. En realiseer je dat je beide handen nodig hebt, links en rechts, hart én hoofd.

Groet!

Krista

PS Meer weten over je eigen handen? Lees hier meer over het laten lezen van je handen.

Ook interessant om te lezen:

De Amerikaanse neurowetenschapper Jill Bolte Taylor schreef een ongelooflijk verhaal over een ernstig herseninfarct, wat haar op 37-jarige leeftijd trof. Haar linkerhersenhelft (zetel van logica en ratio) was uitgeschakeld. Vanaf toen dacht ze niet langer in woorden maar in beelden. Ze zag wat mystici uit alle spirituele tradities ons vertellen: we zijn allemaal met elkaar verbonden.

Check ’t zelf

Mijn volledige astrologie- en handleesaanbod:

Vind jouw pad

Gebruik jouw handen en horoscoop als wegwijzers

Onderzoek jouw handen en horoscoop bij Handleeslab en Astrologielab

Over Krista

religiewetenschapper – astroloog – handlijnkundige

Volgde ooit in een ver verleden een praktisch gerichte Heao-opleiding. Reisde 2 jaar door Azië. Werkte 20 jaar als marketingmanager voor tijdschriften. Studeerde tussendoor cum laude af als religiewetenschapper. Volgde daarna de 3-jarige opleiding handleeskunde bij Ellen Duim en een 4-jarige astrologieopleiding bij Karen Hamaker. Startte in 2016 met een handleespraktijk (Handleeslab) en voert nu onder eigen naam – kristarosendahl.nl – een combinatiepraktijk astrologie en handanalyse.

Gratis ebook cursus astrologie met de 3 gouden regels van het duiden

Wil je meer weten over je eigen horoscoop?

 

Dan heb ik een geweldige basiscursus astrologie voor jou:

• 3 gouden regels van de astrologie

• kernbetekenissen van planeten, huizen en dierenriemtekens

• super handig stappenplan om jouw eigen horoscoop te duiden

 

Gratis en hier te downloaden. Je kunt dus meteen starten met de cursus.  

 

 

Privacyverklaring

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest